Aydın'da 16 Azmak Ve Göletlere 84 Bin Balık Yavrusu Bırakıldı
Aydın'ın Çine, Germencik, Koçarlı, Köşk ve Kuyucak ilçelerinde bulunan 16 azmak ile göletlere toplam 84 bin adet balık yavrusu bırakıldı.

Antalya'da bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nün Kepez Tesislerinden Aydın Tarım İl Müdürlüğü aracıyla getirilen ve içersinde yeterli miktarda oksijen doldurulmuş torbalarla kaynaklara transferi yapılan 84 bin adet yavru balık, 16 farklı noktadaki yeni yaşam alanlarına kavuştu.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Balıklandırma Programı kapsamında yürütülen, balıklandırma çalışmaları ile yöre ekonomisine katkı sağlanması, sportif avcılığın geliştirilmesi ve balık tüketiminin arttırılması amaçlanıyor. Kaynağa bırakılan balıkların, eşeysel olgunluğa ulaşıp çoğalabilmeleri için; en az 3 yıl süreyle avlanmaması ve çevre halkının bu konuda duyarlı olması gerekiyor.
