CHP Erzin ilçe teşkilatı iktidara yürüyüş gecesi düzenledi

Hatay'ın Erzin CHP ilçe teşkilatının iktidara yürüyüş gecesinde konuşan Hatay Milletvekili Abdülaziz Yazar, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'hayır'

Hatay'ın Erzin CHP ilçe teşkilatının iktidara yürüyüş gecesinde konuşan Hatay Milletvekili Abdülaziz Yazar, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'hayır' oyu vereceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzin ilçe teşkilatı Türkmen Kızı tesislerinde 'İktidara Yürüyüş Gecesi' tertipledi. CHP Hatay Milletvekili Abdülaziz Yazar, burada yaptığı konuşmada tüm milletvekillerinin gece gündüz demeden bütün il, ilçe, köy, kasaba ve beldelere inerek halktan referandum da 'hayır' oyu kullanmalarını isteyeceklerini belirtti.

Milletvekili Yazar, ''Bu pakette birkaç yenilikler var ama, yenilikler olmazsa da olur. Çok tehlikeli bir oylama, Türkiye'nin geleceğini karartacak bir oylama'' diyerek yapılacak referandumda herkesin 'hayır' oyu kullanması gerektiğini ifade etti. 'Hayır'da Hayır var' ifadeleri ile sözlerini sürdüren CHP'li Yazar, '12 Eylül bizim gerçek sınavımız olmakla birlikte anayasa değişikliğini öngören referanduma ülkenin geleceğini karartmamak için 'Hayır' diyeceğiz ve vatandaşlardan bunu isteyeceğiz.'' dedi.

Eski CHP Hatay Milletvekili Nihat Matkap da referandumda Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in davet edilmelerine rağmen yoğun işleri dolayısı ile katılamadıkları belirtilerek, gönderdikleri mesajlar okundu.

Programa CHP Hatay Milletvekili Abdülaziz Yazar, CHP Hatay eski milletvekili Nihat Matkap, CHP Hatay İl Başkanı Yusuf Dağlı, Osmaniye İl Başkanı İrfan Erdem, CHP'li İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Erzin İlçe Başkanı Mahmut Elmasoğlu, CHP'li Erzin Eski Belediye Başkanı Mehmet Güven, Erzin Belediyesi Meclis Üyesi Süleyman Erzinli'nin yanı sıra Hatay, Dörtyol, İskenderun ve Osmaniye parti yöneticileri ve partililer katıldı.

Partililer daha sonra davul zurna ve orkestra eşliğinde halaylar çekti.