Motor dersinin saati azaltılacak, dört dönem olan sınav hakkı beşe çıkarılacak

Ehliyet almak kolaylaşıyor

Motor dersinin saati azaltılacak, dört dönem olan sınav hakkı beşe çıkarılacak
  Milli Eğitim Bakanlığı ' nca ( MEB ) Motorlu Taşıt Sü ; rü ; cü ; leri Kursu ( MTSK ) Yö ; netmeliği değiştiriliyor . Hazırlanan taslağa gö ; re , mevcut uygulamada il bazında yapılan MTSK sınavlarının taslakta , KPSS ve ü ; niversite sınavları gibi &ldquo ; merkezi sistem sınavı&rdquo ; şeklinde yapılması ö ; ngö ; rü ; lü ; yor . Taslağa gö ; re ; MTSK sınavları internet ü ; zerinden &ldquo ; e-sınav&rdquo ; olarak da yapılabilecek . Merkezi sistem sınavları iç ; in katılımcılardan &ldquo ; ü ; cret&rdquo ; alınabilecek .
Sınavlara katılan ancak &ldquo ; beş dö ; nem&rdquo ; sonunda başarısız olanlar , Milliyet ' in haberine gö ; re ü ; cretlerini ö ; deyip yeniden kurslara kayıt yaptırabilecek . Mevcut yö ; netmelikte ise bu sü ; re &ldquo ; dö ; rt dö ; nem&rdquo ; olarak belirtiliyor .
Taslakta ; otomobil , minibü ; s ve kamyonet kullanacakların aldıkları ( B ) sınıfı sertifikaların ders saati sayısı da azaltıldı . Halen yü ; rü ; rlü ; kte olan motor dersi , &ldquo ; araç ; tekniği&rdquo ; dersinin iç ; ine alındı .
Trafik ve ç ; evre bilgisi dersinin saati 35 ' ten 24 ' e indirildi . Mevcut yö ; netmeliğe gö ; re , ( B ) sınıfı sertifika iç ; in trafik ve ç ; evre bilgisi 35 , ilkyardım 12 , motor ve araç ; tekniği bilgisi dersi 16 , direksiyon eğitimi 20 saat veriliyor . Taslakta ise ( B ) sınıfı sertifikalar iç ; in trafik ve ç ; evre bilgisi dersi 24 , ilk yardım dersi 12 , araç ; tekniği bilgisi dersi 8 ve direksiyon eğitimi dersi 20 saat olarak belirlendi . Kamyon , ç ; ekici ve otobü ; s kullananlara verilen C , D ve E sınıfı sertifikaların kurslardaki trafik ve ç ; evre bilgisi dersi 35 ' ten 24 saate indirilecek .

Habertü ; rk