Sp'den Fındık Fiyatının Açıklanmamasına Tepki

Saadet Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer, fındık ürününün hasadına bir ay kadar süre kalmasına rağmen üreticinin yeni sezonda fındık fiyatlarının kaç lira olacağı konusundaki tereddütlü bekleyişinin sürdüğünü söyledi

Sp'den Fındık Fiyatının Açıklanmamasına Tepki
  Saadet Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer , fındık ürününün hasadına bir ay kadar süre kalmasına rağmen üreticinin yeni sezonda fındık fiyatlarının kaç lira olacağı konusundaki tereddütlü bekleyişinin sürdüğünü söyledi .
SP Merkez İlçe Başkanı Başer yaptığı açıklamada , " Bu yılda fındık üreticisinin kaderini serbest piyasada oluşacak fiyat tayin edecektir . Diğer bir ifadeyle fındık üreticisinin tek sahibi serbest piyasa koşulları olacaktır . Çünkü geçmiş yıllarda fındık üreticisinin tek sahibi konumundaki fındık sektörünün piyasa düzenleyicisi üreticinin örgütlü kuruluşu Fiskobirlik devreden çıkarılmış bunun yerine ikame edilen Toprak Mahsulleri Ofisi ' de fındık üreticisi lehine olumlu katkı sağlayamamıştır . Hükümetin geçen yıl uygulamaya koyduğu yeni fındık stratejisinin de başarılı olduğundan söz etmek mümkün değildir . Yakın geçmişi bir gözden geçirdiğimizde 2008 yılında üreticinin büyük bir kısmının fındığını ancak 2 , 5 liradan , geçen yılda 4 lira seviyelerinden satabildiğini bilmekteyiz . Bu da demektir ki üretici serbest piyasa koşullarında oluşacak fiyatla yine mağdur olacaktır " dedi .
Hükümetin fındık politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini de ifade eden Başer , " İktidar partisi fındıkta uygulamaya koyduğu politikaları yeniden gözden geçirerek , rekolte fazlası fındığı devlet adına alma iradesini gösterip ve bunun için de Fiskobirlik ' i tekrar devreye koyması halinde fındık üreticisinin mağduriyetinin önüne geçilebileceğini düşünmekteyiz . Yoksa mevcut şartlarda fındık üreticisinin bu yılda mağdur olacağı kuvvetle muhtemeldir . Şayet önümüzdeki seçimlerde halkımız Saadet Partisini iktidara taşırsa , Saadet iktidarında fındık üreticisinin alın terinin ve emeğinin gerçek karşılığı verilecektir . Fındık Saadet iktidarında gerçek değerine ulaşacaktır " diye konuştu .