Sokak Ligi 2009 – 2010 sezonu Türkiye Şampiyonası Nevşehir'de yapılacak

Sokak Ligi 2009 – 2010 sezonu Türkiye Şampiyonası Nevşehir'de yapılacak. Nevşehir il Sosyal Hizmetler Kurulu'nun Vali Yardımcısı Vural Demirtaş başkan

  Sokak Ligi 2009 – 2010 sezonu Türkiye Şampiyonası Nevşehir ' de yapılacak . Nevşehir il Sosyal Hizmetler Kurulu ' nun Vali Yardımcısı Vural Demirtaş başkanlığında Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ve tüm kurum müdürlerinin katılımı ile Avanos Akhal-Teke At Çiftliğinde yapılan toplantıda Sokak Ligi 2009 – 2010 sezonu Türkiye Şampiyonası ' nın Nevşehir ' de yapılması kararlaştırıldı .

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Yıldırım , kurul toplantısında gizli kalmış yeteneklerin keşfedildiği Sokak Ligi ' ne Nevşehir ' in yeni katılmasına rağmen takım sayısını 7 ' ye genç sayısını 156 ' ya çıkardıklarını , sponsorların da desteği ile her geçen gün gittikçe büyüyen bir aile olduklarını söyledi .

Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar , Gençlik Spor Müdürlüğü çalıştırıcıları ve yeşil sahaları sayesinde gençlerin sokak aralarında top oynamaktan kurtulduklarını , düzenli antrenmanlar sayesinde daha şimdiden gizli yeteneklerin kendilerini göstermeye başladığını söyledi .

Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş ise Sokak Ligi projesinin çok önemli bir proje olduğunu ve mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi . Demirtaş , Nevşehir ' in Sokak Ligi Türkiye Şampiyonası ve Futbol Festivali ' ni yapacak güçte olduğunu , tüm kurum , kuruluş ve halkın desteği ile şampiyonanın en iyi şekilde yapılacağını belirtti .

Biri Almanya ' dan olmak üzere 18 takımın katılacağı şampiyona sayesinde yurtiçi ve yurtdışından gelecek misafirlerin Nevşehir ' in tarihi , doğal ve kültürel zenginliklerini tanıyacak olmasından ayrıca heyecan duyduğunu kaydeden Demirtaş , 04 – 07 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacak şampiyona ile ilgili ayrıca bir açıklama yapacağını söyledi .

Sokak Ligi Genel Koordinatörü Osman Şibik ' de açıklamasında , 2004 yılından beri devam eden Sokak Ligi ' nin ilk defa bir valilik himayesinde yapılacak olmasından dolayı Nevşehir Valiliği ve halkına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti .

Şibik , Sokak Ligi ' nde gençler arasında düzenledikleri ankette en çok yapmak istedikleri faaliyetin denize girmek , en çok görmek istedikleri yerin Kapadokya olmasının manidar olduğunu , bu kadar güzelliğin bir arada olduğu bir şehirde şampiyonanın yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti belirtti .

Avanos Akhal-Teke ' de yapılan toplantıda Sokak Ligi 2009 – 2010 sezonu Türkiye Şampiyonası ' nın Nevşehir ' de yapılması kararının alınmasının ardından Akhal-Teke at çiftliğini gezen tüm katılımcılara toplantı çıkışında Sokak Ligi Genel Koordinatörü Osman Şibik tarafından Avanos yapımı güveç hediye edildi .