Protokol üyeleri, Karadeniz gezintisi yapıp denize çelenk bıraktı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 84. yılı, tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Valililk önündekü törenin

  1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ' nın 84 . yılı , tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak ' ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı . Valililk önündekü törenin ardından protokol , römorkör ile Karadeniz gezintisi yapıpı denize çelenk bıraktı .

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törende , Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklâl Marşı okundu .

Zonguldak Liman Başkanı Yakup Öncü , yaptığı konuşmada , denizcilik gücünün , layık olduğu şekilde yüceltilmesi gerektiğini ifade ederek , " Bize düşen görev , denizcilik gücümüzü layık olduğu şekilde yüceltmektir . Türk Denizciliği ve Türk ticareti ile birlikte onların koruyucusu olan Türk Deniz Kuvvetlerimizin daha da gelişerek dünya çapında bir güce ulaşması dileklerimizle , denizcilik ve kabotaj bayramınızı kutluyorum . " dedi .

PROTOKOLÜN KARADENİZ SEFASI

Valilik önündeki törenin ardından protokol üyeleri , Kargo rıhtımından Türkiye Taşkömürü Kurumu ' na ( TTK ) ait römorköre binerek Karadeniz gezintisi yaptı .

Daha sonra Atatürk ve yakın silah arkadaşları ile şehit denizciler anısına Vali Erdal Ata ve 3 . Jandarma Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel , siren eşliğinde denize çelenk bıraktı .

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarına Vali Erdal Ata , 3 . Jandarma Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel , İl Jandarma Alay Komutanı Halil İbrahim Yaşatır , Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır , Bölge İdaresi Başkanı Neşe Kurt , Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir , daire müdürleri ve askeri erkan katıldı .