Noter onaylı rüyasını reklamında kullanan Coco Cola'yı pankart açarak protesto etti

Samsun'da reklam senaryosu haline getirip notere onaylattığı rüyasını izinsiz kullandığını iddia ettiği Coca Cola aleyhine tazminat davası açan öğretm

  Samsun ' da reklam senaryosu haline getirip notere onaylattığı rüyasını izinsiz kullandığını iddia ettiği Coca Cola aleyhine tazminat davası açan öğretmen , duruşma çıkışı protesto gösterisinde bulundu .

Samsun 3 . Asliye Hukuk Mahkemesi ' nde görülen davaya , öğretmen-yazar Hasan Sancak ve avukatı Ali Türkmen hazır bulunurken , Coca Cola şirketinin avukatı mazeret bildirerek katılmadı .

Avukat Türkmen , reklamı kullandığı belirtilen televizyonların bağlı olduğu şirketleri de araştırıp ibraz edeceklerini belirterek mahkemeden süre talebinde bulundu .

Mahkeme heyeti , reklamı yayınladığı iddia edilen televizyon kanallarına yazı yazıldığını ve kanallardan yine cevap gelmediğini belirtti . Mahkeme eksiklerin giderilerek dosyanın tamamlanması için duruşmayı 23 Eylül 2010 tarihine erteledi .

Daha önceki duruşmada yerli bir markanın ürününü dağıtarak protesto gösterisi yapan Hasan Sancak , bu sefer de özel olarak hazırladığı 1 , 5 metrelik pankartı adliye önünde açarak protesto etti .

Haklı mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğini belirten Sancak , " Coca Cola benim notere onaylattığım ' Gıda Işınlama ' reklam senaryomu A ' dan Z ' ye haksız olarak kullandı . 2006 yılından beri bu haksızlık karşısında hukuk yoluyla mücadelemi sürdürüyorum . " dedi .

Sancak , kendisine fırsat verilmesi durumunda firma yetkililerine , notere onaylattığı reklam senaryosunu kullandıklarını ispat edebileceğini kaydetti .

Sancak ayrıca , yanında getirdiği ve 12 Ağustos 2004 ' de hayatını kaybeden annesi Emine Sancak için yazdığı " Benim annem bir melekti " başlıklı şiir kitaplarından polislere ve adliye çalışanlarına dağıttı .