Minibüsün yayaya çarpıp kaçma anı güvenlik kamerasınca kaydedildi (Özel)

Maltepe'de aşırı süratle ilerleyen yolcu minibüsü otomobilinin yanında duran bir kişiye çarparak yaralanmasına neden oldu. Minibüs sürücüsü yavaşlamad

  Maltepe ' de aşırı süratle ilerleyen yolcu minibüsü otomobilinin yanında duran bir kişiye çarparak yaralanmasına neden oldu . Minibüs sürücüsü yavaşlamadan yoluna devam ederken yuvarlanarak yere düşen ve yaralanan vatandaş , olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı . Vatandaşların tepki gösterdiği olay saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı .

Edinilen bilgiye göre , Maltepe ' deki tanıdıklarının işyerine gelen Fatih Önel otomobilini yol kenarına park ettikten sonra işyerine girdi . Fatih Önel bir süre sonra arkadaşı ile tekrar otomobilinin yanına gelerek arabada bulunan belgeleri almak istedi . Bu sırada otomatik kapıları açık halde hızla caddede ilerleyen 34 M 1479 plakalı yolcu minibüsü yavaşlamadan Önel ' in yanından geçmek istedi .

Yolcu minibüsünün geçiş mesafesini ayarlayamaması sonucu açık olan otomatik kapıları hızla Önel ' e çarptı . Çarpmanın etkisiyle Önel yere savrulurken yolcu minibüsü hızını kesmeden yoluna devam etti . Olayın sıcaklığı ile çarpmadan hemen sonra doğrulmaya çalışan Önel ise bunda başarılı olamayarak tekrar yere yığıldı .

Çarpma sırasında Önel ' in yanında bulunan arkadaşı ise bir yandan arkadaşına yardım etmeye çalışırken bir yandan da hızla kaybolan minibüsün arkasından iki elini sallayarak sitem etti . Olay yerine toplanan vatandaşlar da Önel ' e ilk yardımı yapmalarının ardından yoldan geçen diğer araçların Önel ' e çarpmaması için önlem aldı . Kısa sürede kaza yerine gelen sağlık ekipleri Önel ' i yapılan ilk müdahalenin ardından sedye ile ambulansa taşıyarak Dr . Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' ne kaldırdı .

Olayın görgü tanığı vatandaşlar , yolcu minibüslerinin cadde ve sokaklarda çok süratli ve dikkatsiz ilerlediğinden şikayet etti . Vatandaşlar , yaşanan olayda fazla söze gerek olmadığını belirterek sürücünün Önel ' e çarptıktan sonra hızını kesmeyerek yoluna devam etmesini ' minibüs terörü olarak değerlendirdiler ' .

Polis ekipleri Önel ' in yaralanmasına neden olan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı . Tüm bu yaşananlar ise bir iş yerine ait güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi .