İzmir'de Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları

İzmir'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamaında, Cumhuriyet Meydanı'nda İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güney Deniz Saha Komutanı Kadir Sağdıç'ın katılımıyla bir program gerçekleştirildi

  İzmir ' de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamaında , Cumhuriyet Meydanı ' nda İzmir Valisi Cahit Kıraç , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güney Deniz Saha Komutanı Kadir Sağdıç ' ın katılımıyla bir program gerçekleştirildi .
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çerçevesinde birçok etkinliğin yapılacağı belirtilirken , İzmir Valisi Cahit Kıraç , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güney Deniz Saha Komutanı Kadir Sağdıç , Atatürk anıtına çelenk bıraktı . Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ve okunan İstiklal Marşı ' nın ardından konuşan Denizcilik Müsteşarı İzmir Bölge Müdürü Hızır Reis Deniz , " İzmir ' de ilk olarak İktisat Kongresi ' nde şekillenen 1 Temmuz 1926 ' da yürürlüğe giren ve 84 . yılını kutladığımız Kabotaj
Kanunu , Türk Denizciliği için bir dönüm noktasıdır . Bu tarihten itibaren Türk gemileri , bir sahilden diğer sahile römorkör gemileri Türk bayrağı ile dolaşabilmiştir . Balıkçılık , midyecilik , tüm deniz işleri artık Türk halkı tarafından yapılmaktadır . Herkesin Kabotaj Bayramını kutlarım " dedi .
Törenin yapıldığı sırada İzmir Körfezi ' nde römorkör gemilerinin su dansı izleyenleri büyüledi . Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü önünde de ödül töreni düzenlendi . Törende denizciliğe katkıları nedeniyle İzmir Valisi Hüseyin Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ' na plaket verilirdi .

" DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ TIKANMIŞ DURUMDA "
Öte yandan , bir grup Liberal Demokrat Parti ( LDP ) üyesi , Kabotaj Bayramı ' nı protesto etmek amacıyla denize siyah çelenk bıraktı . Siyah çelengin üzerinde " Sabotaj Bayramı " yazması dikkat çekti . LDP İzmir İl Başkanı Sadrettin Turan , " Denizcilik sektörüne hizmet etmek isteyen herkesin önü kapanmış durumdadır . Biz halkın kaliteli hizmet alması için denizcilik ile ilgili tüm işlerin özelleştirilmesini istiyoruz . Bakın şehirlerarası otobüs şirketlerine istediğimiz saatte istediğimiz yere gidebiliyoruz . Devlet
buna da el atarsa otogarlarda da kuyruklar oluşacaktır . Rekabetten güç doğar , kalite doğar . Biz ülkemizde devasa gemiler görmek istiyoruz . Sadece Türk bandıralı gemiler değil , tüm ülkelerin bizim sularımızı kullanmasını istiyoruz . Biz sesimizi kısık bir şekilde değil , aksine avazın sizi sarması gibi güçlü olacağını bilmenizi isteriz " diye konuştu .
Fransızca kökenli bir kelime olan " kabotaj " , bir devletin kendi limanları arasında yolcu ve yük taşıma hakkı demektir . Türkiye ' de 1 Temmuz , Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanıyor .
( ANL-AH-OK-Y )