Gezinti Yatı İle Deniz Paraşütü Keyfi

Beyşehir Gölü'nde su sporları aktiviteleri giderek çeşitleniyor.

  Antalya ' dan getirilen bir deniz paraşütü göl üzerinde gezinti yatı ile deneme uçuşu gerçekleştirdi . Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ilk deneme , başarılı sonuç vermezken , rüzgarın hızını artırdığı akşam saatlerinde yapılan ikinci denemede paraşüt gökyüzünde süzülmeyi başardı . Yatın iplerini çekerek havalandırdığı deniz paraşütü ile gökyüzüne yükselen Sabit Bülbül , uzun süre havada kaldı . Bu arada , Beyşehir Gölü üzerinde gökyüzünde uçan bir deniz paraşütü olduğunu gören vatandaşlar ise kıyılara akın
etti . Meraklı bakışlar arasında deniz paraşütünü izleyen ve fotoğraflayan vatandaşlar , uzun süre bölgeden ayrılamadı .
Uçuşu başarıyla gerçekleştiren ve hava karardıktan sonra göl üzerine paraşütü ile birlikte inen Sabit Bülbül , malzemeleri ile birlikte bir balıkçı teknesi ile kıyıya getirildi . Yat işletmecisi Ahmet Bülbül , Beyşehir Gölü ' nde su sporlarına ilginin her geçen gün arttığını , bu aktivitelerin sayısının önümüzdeki dönemde daha da artmasını istediklerini belirtirken , " Vatandaşlarımızın da isteği bu yönde . O yüzden Antalya ' dan getirdiğimiz bir deniz paraşütü ile ilk deneme uçuşlarını bu spora ilgisi olan oğlum
gerçekleştirdi . Başarılı bir sınav oldu ve ilk uçuş tecrübesini de kazandı . Bu denemeler aynı zamanda bir gösteri niteliği de taşıyordu . Bundan böyle Beyşehir Gölü üzerinde deniz paraşütü gösterilerinin sayısını artırmayı planlıyoruz . Önümüzdeki dönemde ise bu sporu vatandaşlarımızın da yapabileceği bir hale getirmeyi istiyoruz . Deniz sahillerinde bu spor sürat tekneleri ile yapılıyor . Beyşehir Gölü ' nde bir sürat teknemiz olmadığı için denemeyi adalara tur düzenlediğimiz en küçük yatımızla gerçekleştirdik .
Rüzgarın da etkisinden iyi yararlandığımız bu deneme uçuşları başarıyla gerçekleşti . Bu sporu Beyşehir Gölü ' nde güvenlikli bir şekilde yapabilmenin altyapısını oluşturup , gerekli donanımları temin ettikten sonra deniz paraşütü tutkunlarına bu keyfi bölgemizde de yaşatmaya başlayacağız " dedi .