Davutoğlu'nun Kitabı Yunanca Yayımlandı Atina

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, 'Stratejik Derinlik-Türkiye'nin Uluslararası Konumu' adlı kitabı Yunanca'ya çevrildi.

  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun , ' Stratejik Derinlik-Türkiye ' nin Uluslararası Konumu ' adlı kitabı Yunanca ' ya çevrildi .
Atina Pandion Üniversitesi Felsefe Bölümü Profesörü Hristos Yannaras , Piotita yayınevi tarafından basılan , çevirisini Nikolaos Raptopulos ' un yaptığı 845 sayfalık kitap hakkında Yunan medyasına değerlendirmede bulundu .
Yannaras , ' Yunanistan ' ın tarihi açıdan devamılılığı ile ciddi şekilde ilgilenenlerin , tarihi açıdan devam sorunuyla başa çıkmanın ne kadar büyük deha ve stratejik düşünce yeteneği gerektirdiğinin anlaşılması için bu kitabı okumaları ' tavsiyesinde bulundu .
Profesör Yannaras , ' Okuyuculara kitabı tanıtmayı düşünmediğini nitekim kitapla ilgili ne söylense , yapıtın düzey ve çekiciliğinin yansıtılamayacağını ' belirtti . Yannaras , ' Mümkünse bu kitap tüm Yunanlılar tarafından okunsun . Bir rakibin kitabı olduğu apaçıktır . Ahmet Davutoğlu vatanımızın , Ege ' nin , Kıbrıs ' ın büyük bir parçasını kendi vatanı için talep ediyor . Ancak ben şu ana kadar , Ege ve Kıbrıs ' ın jeostratejik önemini daha etkileyici ve daha açıklayıcı analiz eden başka bir eser okumuş değilim . Davutoğlu ne talep ettiğini çok iyi biliyor ' ifadelerini kullandı .

01 . 07 . 2010 13 : 49 : 39