Bitlisli genç dünya şampiyonu oldu, babası bir hafta sonra öğrendi

İtalya'nın Torino kentinde yapılan Dünya Yıldız Erkekler Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 5 bin metrede şampiyon olan Bitlisli Sönmez Dağ, sevincini babasıy

  İtalya ' nın Torino kentinde yapılan Dünya Yıldız Erkekler Dağ Koşusu Şampiyonası ' nda 5 bin metrede şampiyon olan Bitlisli Sönmez Dağ , sevincini babasıyla ancak bir hafta sonra paylaşabildi .

Hafta sonunda Bulgaristan ' da gerçekleştirilecek Avrupa Atletizm Şampiyonası hazırlıklarını milli takımla birlikte Bursa ' da sürdüren 17 yaşındaki Sönmez Dağ , " Mutki ilçesine bağlı Çaygeçit köyünde atletizme başladım . Köyde telefonlar çekmediği için babama şampiyon olduğumu bugün söyleyebildim . Hedefim Avrupa Şampiyonası ' nda ilk 3 ' e girmek . " dedi .

Bitlis ' in Mutki ilçesine bağlı Çaygeçit köyünde yaşayan çiftçi bir ailenin 10 çocuğundan biri olan Sönmez Dağ , İtalya ' nın Torino kentinde yapılan şampiyonada yıldızlar kategorisinde dünya şampiyonu oldu . Dağ , hafta sonunda Bulgaristan ' da başlayacak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını takım arkadaşlarıyla Bursa ' da sürdürüyor .

Hedefinin ilk 3 ' e girmek olduğunu belirten Dağ , gençler kategorisinde yarışacağını söyledi . Atletizme memleketi Bitlis ' in Mutki ilçesine bağlı Çaygeçit köyünde başladığını anlatan Sönmez Dağ , dünya şampiyonu olduğunu ailesinin bugün öğrendiğini söyledi . Dağ , şöyle konuştu ;

' ' Köyde telefonlar çekmiyordu . Babam Fahrettin Dağ bugün beni aradı . Torino ' dan geldim , Avrupa Şampiyonası için milli takımla birlikte Bursa ' da hazırlıkları sürdürüyorum . Memleketime gidemedim ve dolayısıyla babam benim dünya şampiyonu olduğumu bugün öğrendi . Büyük sevinç yaşadı . "

DİDEBAN DAĞI ' NDA HAZIRLANMIŞ

Genç sporcu , dünya şampiyonu olması nedeniyle sadece plaket ve kupa aldığını kaydetti . Para ödülü almadığını belirten Dağ , Türk milli marşını uluslararası arenada okuttuğu için mutlu olduğunu ifade etti .

Lise 3 . sınıf öğrencisi olan Sönmez Dağ ' ı Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Atletizm Bitlis İl Temsilcisi Fadıl Kara keşfetmiş . Köylerindeki Dideban Dağı ' na hazırlandığını anlatan Dağ , " İki senedir atletizmle uğraşıyordum . Dideban Dağı ' nda çalışmalarımı sürdürdüm . Yılmadım , hocam beni keşfetti . Dünya şampiyonasında para ödülü almadım ama Türk bayrağımız gönlere çekildi , bu gurur bana yeter . " diye konuştu .

Öte yandan Türk Atletimiz Takımı 4 Temmuz ' da Bulgaristan ' da yapılacak Avrupa Atletizm Şampiyonası ' na hazırlıklarını Bursa ' da sürdürüyor .