'Ambulans gecikti' haberine bakanlıktan yalanlama

Sağlık Bakanlığı, önceki gün Ataşehir'de meydana gelen motosiklet kazasında yaralanan kadın için çağrılan ambulansın, olay yerine geç geldiğine dair h

  Sağlık Bakanlığı , önceki gün Ataşehir ' de meydana gelen motosiklet kazasında yaralanan kadın için çağrılan ambulansın , olay yerine geç geldiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı . Bakanlık , kaza ihbarının yapılmasından beş dakika sonra , sağlık ekiplerinin yaralıya müdahale ettiğini bildirdi .

Bakanlıktan yapılan açıklamada , " Ataşehir Kayışdağı Caddesi ' nde meydana gelen kaza ile ilgili olarak saat 21 : 38 ' de ihbar alınmış 21 : 39 ' da ( 1 dakika sonra ) Ataşehir 2 Nolu Acil Yardım İstasyonumuz çıkış yapmıştır . 21 : 44 ' de ( 5 dakika sonra ) yaralıya ulaşılmış daha sonra yaralı olay yerinden alınarak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' ne nakledilmiştir . Bununla ilgili dijital kayıtlarımız mevcut olup istenildiğinde paylaşılabilir . Kayıtlardan anlaşıldığı üzere haberlerde geçen " 20 dakika ambulans bekledi " ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır . Bu tür haberler , bir yandan fedakârca çalışan 112 personelimizi incitmekte ve motivasyonlarını olumsuz etkilemekte , diğer yandan da 112 Acil Sağlık Hizmetleri ' nin sunumunda ulaştığımız çağdaş normları gölgelemektedir . Bazı internet sitelerinde , ' Ambulans geç gelince ilkyardım skandalı yaşandı ' başlığıyla yer alan haber üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu açıklamanın yapılması uygun görülmüştür . " denildi .