Tarihi eserlere saygısızlık vatandaşları üzüyor (Özel)

Sivas kent meydanında bulunan sadaka taşına ve Sivas Kongresi'nin yapıldığı tarihi Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi duvarına sprey boya ile yazı ya

Sivas kent meydanında bulunan sadaka taşına ve Sivas Kongresi'nin yapıldığı tarihi Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi duvarına sprey boya ile yazı yazılması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Sivas'ta Osmanlı dönemi eserlerinden Kale Camisi'nin doğusunda bulunan ve Türkiye genelinde az sayıda ilde olan sadaka taşı ile yine kent meydanında Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin gerçekleştirildiği Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar veriliyor. Kurtuluş mücadelesi yıllarının şahidi müze duvarına tarihi bilinçten yoksun kişi ya da kişiler tarafından sprey boya ile yazı yazılırken, döneminde alan el ile veren eli buluşturan sadaka taşı üzerine de büyük bir futbol kulübünün isminin baş harflerinin yazılmış olduğu görülüyor.

Bu yapılanların tarihe saygısızlık olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Vakıf medeniyeti kuranların torunları olarak, tarihi eserlere yapılan saygısızlık yüreğimizi parçalıyor. Bu konuda önlem alınmalı." dedi.