Karabük Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi açıldı

Karabük Halk Eğitim Merkezi 2009-2010 öğretim yılı yıl sonu sergisi, Vali İzzettin Küçük tarafından açıldı.

Sergi açılışı öncesi düzenlenen

  Karabük Halk Eğitim Merkezi 2009-2010 öğretim yılı yıl sonu sergisi , Vali İzzettin Küçük tarafından açıldı .

Sergi açılışı öncesi düzenlenen törene Vali İzzettin Küçük , Belediye Başkanı Rafet Vergili , Vali Yardımcısı Baha Başçelik , İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler , daire müdürleri , kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı .

Programda Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sergiledi . Halk oyunlarının ardından bir konuşma yapan Karabük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Arslan , 2009-2010 eğitim öğretim yılında meslek edindirme , sosyal , kültürel ve okuma yazma kurslarının yanında örgün öğretim kurumu olan okullarda seviye belirleme ve hazırlık kursları ile birlikte toplam 520 kurs açıldığını , bu kurslara 3 bin 519 erkek , 5 bin 754 kadın olmak üzere toplam 9 bin 273 kursiyerin katıldığını ifade etti . Arslan ayrıca merkez köy ve mahallelerde 54 ayrı branşta toplam 4 bin 963 kişiye kurs verildiğini belirtti .

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ise il genelinde yürütülen halk eğitim kursları hakkında genel bilgiler vererek , il genelinde 62 dalda açılan sosyal , kültürel ve mesleki 922 kursta 16 bin 162 kursiyerin eğitim aldığını belirtti .

Vali İzzettin Küçük de öncelikle kurslara katılan kursiyerleri ve mezunları tebrik ederek , dünyadaki toplam bilimsel bilginin her altı ayda bir yüzde elli arttığını vurguladı . Geri kalan yüzde elli bilginin ise artık işe yaramadığını ifade eden Vali Küçük " Ben üniversiteden mezun oldum , ben liseden mezun oldum diyerek elde ettiğiniz bilgiyle hayatınızı ilelebet sürdüremezsiniz . Bir zamanlar öğrendiğiniz bilgilerin çoğu zamanla kullanılamaz hale geliyor . Yani kısaca kendimizi devamlı yenilemeliyiz , bilgi ve becerilerimizi artırmalıyız . Halk Eğitim Müdürlüğü çalışmaları da kendimizi yenilemeye dönük , yeniden hayatın içine katılmaya dönük çalışmaları yapıyor . " dedi .

Vali Küçük , yeni iş alanlarına yönelik insanların katılımını sağlayacak kurslara da ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı .

Yapılan konuşmaların ardından kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını Vali İzzettin Küçük verdi . Vali Küçük ayrıca Anne-Baba Eğitimi Kursuna katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ' e de sertifikasını verdi .

Sertifika töreninin ardından Karabük Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince hazırlanan el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı serginin açılışını Vali Küçük , Belediye Başkanı Vergili ve kursiyerler birlikte yaptı . Kurdele kesiminin ardından Vali Küçük sergiyi gezerek kursiyerlerden bilgiler aldı .