Gürsel Tekin’in İstanbul’a dönüş yoluna engel koydu - POLİTİKA

Parti yönetimine giremeyince İstanbul İl Başkanlığı’na dönmek isteyen Tekin, umduğunu bulamadı. Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla İstanbul İl Başkanlığı ataması askıya alındı



Parti yönetimine giremeyince İstanbul İl Başkanlığı’na dönmek isteyen Tekin, umduğunu bulamadı. Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla İstanbul İl Başkanlığı ataması askıya alındı

NEŞE SARIDOĞAN ANKARA

CHP yönetimi, İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin’e dönüş yolunu kapattı. CHP’nin dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu’ndan (MYK) Tekin’in beklediği karar çıkmadı. Tekin’in beklediği, il başkanlığına atanmasıyla ilgili karar askıya alındı.  Gürsel Tekin’in akıbeti, dün ilk kez toplanan MYK’da belli oldu. MYK,. Tekin konusunu gündemine almayarak dönüşe vize vermedi. Kılıçdaroğlu imzasıyla, boş bulunan İstanbul ve Bitlis il başkanlığı atamaları askıya alındı. Tekin’in İstanbul Başkanlığı beklentisi gerçekleşmedi.

CHP İSTANBUL İÇİN ERCAN KARAKAŞ ADI

CHP kulislerinde İstanbul İl Başkanlığı için Ercan Karakaş’ın ismi geçiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, MYK toplantısından önce bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Gürsel Tekin de dahil hiç kimseye MYK üyeliği sözü vermediğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Tekin ile Parti Meclisi’nde mi, İstanbul İl başkanlığında mı görev yapmak istediği konusunda oturup hiç konuşmadığını da iddia etti.  Gürsel Tekin’in halkla sıcak ve sağlıklı ilişki kuran birisi olduğunu da belirten Kılıçdaroğlu’nun, “Her parti üyesinin üzerine titriyoruz, Gürsel Tekin de bunlardan birisidir. Hiç meraklanmasın onun da üzerine titriyoruz” şeklindeki sözleri de dikkat çekti. CHP Sözcüsü Hakkı Süha Okay da Tekin’e mesaj vererek, “Siyaseti bireylerin beklentileri üzerinden değil, partinin ideolojisi üzerinden götürmeyi uygun görüyoruz” dedi. 

İki bağımsız bugün CHP’de

Kamer Genç ve Emrehan Halıcı’nın ardından, DSP’den istifa ederek bir süredir bağımsız olan İzmir Milletvekili Harun Öztürk ve Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı bugün partinin grup toplantısında CHP’ye katılacak. Bu katılımlarla CHP’nin milletvekili sayısı 101’e yükselecek. 

Tekin üzerine titrediğimiz arkadaşlarımızdan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin’in İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili kişisel görüşünün sorulması üzerine, Tekin’in bu konudaki görüşünü bilmediğini, kendisiyle bunu hiç konuşmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, ‘’Her partilimiz değerlidir, her partilimizin üzerine titriyoruz. Üzerine titrediğimiz kişilerden birisi de Gürsel Tekin’dir, onu da çok seviyoruz. Kendisi hiç meraklanmasın’’ diye konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP Kurultayı öncesinde bazı tartışmalar olduğunu bu süreçlerin geride kaldığını, şimdi güzel bir hareket içinde olduklarını ifade etti.

 

Star Gazete