Nijerya Kuzey Kore karşısında şov yaptı

Dünya Kupası'na katılma başarısı gösteren Nijerya ve Kuzey Kore'nin karşılaştığı maçta Nijerya Kuzey Kore karşısında şov yaptı. Maça ilginin çok olması ile izdiham yaşandı ve 15 kişi ezilme tehlikesi yaşadı.

  Maç ; ö ; ncesi izdiham ç ; ıktı! 2010 Dü ; nya Kupası ' nın başlamasına kısa bir sü ; re kala takımlar tü ; m hızıyla hazırlıklarını sü ; rdü ; rü ; yor . Nijerya ve Kuzey Kore ' yi karşı karşıya getiren mü ; cadeleyi Afrika temsilcisi 3-1 kazandı ve moral buldu . Johannesburg ' ta oynanan ve İlk yarısı da Nijerya ' nın 1-0 ' lık ü ; stü ; nlü ; ğü ; ile sona eren mü ; cadelede Afrika ekibinin golleri 17 . dakikada Yakubu , 62 . dakikada penaltıdan Obinna ve 90 . dakikada Obafemi Martins ' ten gelirken , Kuzey Kore ' nin tek golü ; 63 . dakikada Jong ' Tea-Se ' den geldi .

Kuzey Kore ' de Jong Hiyok Cha 77 . dakikada kırmızı kart gö ; rerek takımını bir kişi eksik bıraktı .

İZDİHAM Ç ; IKTI . .
Maç ; a beklenenden fazla ilgi olunca karşılaşma ö ; ncesinde izdiham ç ; ıktı . 10 bin kişilik Makhulong Stadı ' nda meydana gelen izdiham sırasında 15 kişi yara aldı . Yaralılardan durumu ciddi olanlar ambulansla hastaneye gö ; tü ; rü ; ldü ; . Nijerya Futbol Federasyonu yetkilileri olayla ilgili yaptıkları aç ; ıklamada , bö ; yle maç ; ların daha bü ; yü ; k kapasiteli statlarda oynanması gerektiğini ve bunun iç ; in gerekenlerin yapılmasının istendiği ifade edildi .