Papa 16 Benediktus, dinlerarası diyalog çağrısı yaptı ama Güney'den Kuzey Kıbrıs'a geçmedi

Kıbrıs Rum Kesimini ziyaret eden, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, kendisini iki kez KKTC'ye davet eden ve görüşme talebinde bulunan KKTC Din İşleri Başkanı ...

 

Kıbrıs Rum Kesimini ziyaret eden , Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16 . Benediktus , kendisini iki kez KKTC ' ye davet eden ve görüşme talebinde bulunan KKTC Din İşleri Başkanı Dr . Yusuf Suiçmez ' in talebine yanıt vermeyerek , Nakşibendi tarikatının lideri Şeyh Nazım Kıbrısi ile görüşmeyi tercih etti .

Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lombardi ise görüşmenin program dışı olarak ara bölgedeki Sainte-Croix katolik kilisesinde yapıldığını belirterek , Şeyh Kıbrısi ' nin 16 . Benediktus ' un kilisede yönettiği ayine katıldığını kaydetti .
Lombardi ' nin basına yaptığı açıklamaya göre , Şeyh Kıbrısi , daha önce dinler arası bir törende Papa 2 . Jean Paul ile tanıştığı gibi , Papa 16 Benediktus ' un ziyaretini duyunca kendisiyle tanışmak için kiliseye geldiğini anlattı .
Nakşibendi tarikatının lideri Şeyh Nazım Kıbrısi , KKTC ' nin Lefkoşa bölgesinde ikamet ediyor .
KKTC Din İşleri Başkanı Dr . Yusuf Suiçmez , en son dün Papa ' ya BM aracılıyla mektup göndererek KKTC ' ye davetini yinelemiş ve Papa ' nın Kıbrıs ' ın iki tarafını da ziyaretinin , ' ' dinler arası diyaloğa ve müzakerelere yönelik destek mesajı açısından iyi bir fırsat olacağını ' ' bildirmişti .
Bu arada , Papa 16 Benediktus , Lefkoşa ' da bir maronit okulunda , Ada ' daki küçük katolik toplumuyla görüşmesinde , Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasında dinlerarası diyalog çağrısı yaptı .

Zaman