İsrail'i protesto için evinin çatısına Türk bayrağı yaptı

Adana'da bir vatandaş, evinin çatısını Türk bayrağı şeklinde tasarladı. Türkiye-İsrail arasında yaşanan 'koltuk krizine' tepki gösteren İkram Özkurt,

  Adana ' da bir vatandaş , evinin çatısını Türk bayrağı şeklinde tasarladı . Türkiye-İsrail arasında yaşanan ' koltuk krizine ' tepki gösteren İkram Özkurt , evinin çatısında kurduğu demir ve saç profille Türk bayrağı yaptı .

Kırmızıya boyadığı evin tavanının çevresini , yine eşi Şenel Hanım ' ın hazırladığı kırmızı kumaşla çeviren Özkurt , Türk bayrağındaki hilal ve yıldızı beyaza boyadı . Üç çocuk sahibi Özkurt çifti , Gazze ' de insani yardım gemilerine yapılan saldırı sonrası protesto amaçlı diktiği İsrail bayrağını paspas olarak kullanıyor .

Diş Teknisyeni İkram Özkurt , İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon , Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ile görüşmede , daha yüksek koltuk kullanma cüretini gösterdiği bir sırada öfkelenerek , " Bu durumda bir Türk olarak ne yapabilirim ? " diye düşünürken , böyle bir fikir aklına geldiğini söyledi .

Kalıcı bir tepki göstermek için evinin damına Türk bayrağı yaptığını ifade eden Özkurt , " Bu bayrağın altında yaşıyorsak ' evimin çatısında Türk bayrağı olmalıdır ' dedim . Bunun için evin zeminini yeniden dizayn ettim . Profil , saç ve 25 metre kırmızı kumaş aldım . Ustalar bayrağı tamamlarken , eşim kumaşın dikimini üstlendi . Bu şekilde İsrail ' in büyükelçimize yaptığı çirkin davranışı kınamış olduk . " diye konuştu . Çevrede büyük beğeni toplayan Türk bayrağı üzerinde daha çalışacağını anlatan İkram Özkurt , ilerde yerleri kırmızı seramik ve hilal ile yıldızı ışıklandırmayı planladığını dile getirdi .

Üzerindeki Türk bayrağının renkleri olan kırmızı beyazlı elbise ve spor ayakkabılar ile evinin damında oluşturduğu bu özel alana girdiğini belirten Özkurt , görenlerin hayretlerini gizleyemediğini aktardı . Özkurt , şöyle devam etti : " Çatıda Türk bayrağı yapacağımı söylediğimde , kimse inanamadı . Ama gelip yerinde gördükten sonra herkes ikna oldu . Sonuçta herkesin beğenisini kazanan bir iş yaptık . Gururlu ve mutluyuz . "

İsrail ' in , Gazze ' de insani yardım taşıyan gemilere saldırıp 9 Türk ' ü şehit ettiği bir dönemde , Türk bayrağını evinin çatısında kalıcı hale getirmekle anlamlı bir iş yaptığını düşündüğünü bildiren İkram Özkurt , fotoğraflarını attığı sosyal paylaşım sitesinde de beğeni topladığını sözlerine ekledi . Özkurt ' a destek veren eşi Şenel Hanım ise İsrail ' i lanetledi . Özkurt , Türk bayrağının gölgesinde oturmaktan huzur duyduklarını vurguladı .