Vali Cerrah, Yarbaşı-karacaören Sulama Göletinde İncelemelerde Bulundu

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, yapımı devam eden Yarbaşı Beldesi Karacaören Sulama Göleti'nde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Vali Cerrah, Yarbaşı-karacaören Sulama Göletinde İncelemelerde Bulundu
  Beraberinde Düziçi Kaymakam Vekili ve Vali Yardımcısı Hüseyin Doğan , İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren , İl Jandarma Komutanı Albay Osman Erkol ile birlikte Yarbaşı Beldesi ' ni ziyaret eden Vali Cerrah , DSİ 6 . Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz ' den devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı .
2009 yılında planlanarak temel sondaj çalışmasının başladığını ve bu çalışmayı müteakiben planlama çalışması yapılarak , göletin inşasına başlanacağını söyleyen DSİ 6 . Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz , göletin 2 , 5 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti . 36 , 5 metre yüksekliğinde olacak olan göletin 1 milyon metreküp su tutacağını da belirten Gündüz , gölet tamamlandığında 2 bin dekarlık arazinin sulanacağını ifade etti .
İnceleme ve denetlemelerinin sonunda açıklama yapan Vali Cerrah , göletin 10 trilyonluk büyük bir yatırım olduğunu söyleyerek ; " Sulama kanalları bittiğinde , Yarbaşı beldesinden itibaren Düziçi ' ne kadar olan ovalar sulanabilecek ve bu da ekonomiye büyük katkı sağlayacak . Hayırlı olsun " diye konuştu . Cerrah daha sonra vatandaşlarla da sohbet etti ve küçük çocuklara oyuncak hediye etti .