BDP'li Sakık polislere çağrıda bulundu

Muş'ta düzenlenen 'Savaşa Hayır' mitingine katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş milletvekili Sırrı Sakık, burada yaptığı konuşmada polislere çağrıda bulundu.

  Sakık , polislere barış mü ; cadelelerinde en ö ; n safta yer almaları ç ; ağrısında bulundu .

BDP Muş İl Başkanlığı tarafından ' Savaşa Hayır ' yü ; rü ; yü ; şü ; dü ; zenlendi . Şehirlerarası Otobü ; s Terminali ' nde toplanan kalabalık , Cumhuriyet Caddesi boyunca yaklaşık 2 kilometre yü ; rü ; dü ; . BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık ve BDP ' li belediye başkanlarının katıldığı yü ; rü ; yü ; şe katılanlar sık sık slogan attı . Yü ; rü ; yü ; ş esnasında bazı balkonlarda Filistin bayrakları aç ; ılırken , bir balkonda Tü ; rk bayrağı aç ; ılması gerginliğe neden oldu . Gruptakiler tepki gö ; sterirken , tertip komitesindekiler taşkınlık yapılmaması iç ; in sık sık uyarılarda bulundu .

YAŞANAN OLAYLAR DEVLET TERÖ ; RÜ ;
Belediye Meydanı ' na kadar yü ; rü ; yen BDP ' liler , burada bir basın aç ; ıklaması yaptı . Burada konuşan BDP İl Başkanı Nimet Sezgin , Silopi ' de yaşanan olayların devlet terö ; rü ; olduğunu iddia etti . Sezgin , ' Şırnak milletvekillerimiz Sevahir Bayındır ve Hasip Kaplan , Hakkari milletvekilimiz Hamit Geylani , yü ; rü ; yü ; ş ö ; ncesi ilç ; e emniyet yetkilileri ve kaymakamla gö ; rü ; şme yaparak yü ; rü ; yü ; ş hakkında bilgi verdi . Ardından yü ; rü ; yü ; ş başladı . Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız kortejin ö ; nü ; ndeydi . Kaymakamlık bilgilendirilmiş olmasına rağmen emniyet yetkilileri yü ; rü ; yü ; şü ; n izinsiz olduğunu ileri sü ; rerek tazyikli su , gaz bombaları ve coplarla kitleye akıl almaz saldırı gerç ; ekleştirdi . Tazyikli suya maruz kalan milletvekillerimizin Sevahir Bayındır ' ın kalç ; ası kırılırken , Hasip Kaplan da gaz bombalarına maruz kalarak hastaneye kaldırıldı ' ifadelerini kullandı .

' Ö ; LÜ ; M VE KAN Ü ; ZERİNDEN SİYASET YAPAN NAMERTTİR '
Ö ; lü ; m ve kan ü ; zerinden siyaset yapmadıklarını ifade eden BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık ise ; ' Kü ; rtler ve Tü ; rkler ö ; lmesin diye sokaklardayız . 30 yıldır bu kavga devam ediyor , bu sorun ç ; ö ; zü ; lmediği iç ; in buradayız . Bu sorun ç ; ö ; zü ; lmediği mü ; ddetç ; e biz bu alanlarda hep olacağız . Kardeşlerimizin ö ; lmemesi iç ; in gerekiyorsa bir bü ; tü ; n olarak bizim de bedenimizi kurşunlara siper etmeye aday olduğumuzu bü ; tü ; n Tü ; rkiye bilmelidir . Sadece Kü ; rt ç ; ocuklarının ö ; lü ; mü ; değil sö ; z konusu olan , yoksul Tü ; rk halkının ç ; ocukları da ö ; lmemelidir . Biz ö ; lü ; mü ; n arasına ayrım koymuyoruz . Biz ö ; lü ; m ve kan ü ; zerinden siyaset yapmıyoruz . Kim ki ö ; lü ; m ve kan ü ; zerine siyaset yapıyorsa namerttir . Kü ; rt halkı asla kan ve şiddetten beslenmedi . Kanı ve şiddeti gü ; nah saydı . Dü ; n de saydı , bugü ; n de saydı . Biz Filistin ' de olup bitenleri yü ; reğimizde hissediyoruz . Biz birileri gibi Filistin ' de olanlara gö ; zyaşı dö ; kü ; p kendi toprağımızda , kendi ç ; ocuğumuza olanlara sevinen bir halk değiliz . Onun iç ; in bü ; tü ; n dü ; nya bizi şö ; yle bilsin , Filistin ' de de barış , Kü ; rt coğrafyasında da barış , Tü ; rk coğrafyasında da barış . Eğer siz Filistin ' de sadece barış isterseniz , Kü ; rt coğrafyasında da savaşı kışkırtırsanız o zaman halka karşı , vicdanınıza karşı , İslamiyet ' e karşı suç ; işlemiş olursunuz . Evinizin ö ; nü ; nü ; temizlemeden uluslararası arenada barışa soyunursanız kimse size inanmaz . Onun iç ; in kimse sizi ciddiye almıyor ' diye konuştu .

' HZ . MUSA ' NIN KEMİKLERİ SIZLIYOR '
Filistin ' de insanlık suç ; u işlendiğini kaydeden Sakık , ' Evet , Filistin ' de bir insanlık suç ; u işleniyor . Filistin ' de işlenen insanlık suç ; u eminim ki Hazreti Musa ' nın kemiklerini sızlatıyor , ruhunu incitiyor . Hz . Musa , zalimlere karşı başkaldırmıştı ama bugü ; n Filistin ' de o İsrailliler resmen terö ; r estiriyor . Musa ' nın kemikleri sızlıyor , Musa ' nın başkaldırışında o ruhu acıyor . Size Hitler acı ç ; ektirmişti , acı dolu yıllar yaşatmıştı . Şimdi sizin de dö ; nü ; p oradaki mazlum Filistin halkına acı dolu yıllar yaşatmaya hakkınız yok . O vesileyle diyoruz ki , ey zalimler siz de geç ; mişte size zalimce politikalar uygulayanların politikalarıyla mazlum halklara karşı zalimce davranmayın . Biz buradan Filistin halkının mü ; cadelesinin yanındayız . Filistin ' de uygulanan o zalimane politikaları reddediyoruz ve kınıyoruz ' şeklinde konuştu .

' POLİSLER EN Ö ; N SAFTA OLMALI '
Konuşmasında polislere seslenen Sakık , sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; : ' Biz bir arada birlik oluşturabilirsek , Tü ; rkiye demokrasi gü ; ç ; leri bu konuda Kü ; rtler , Tü ; rkler , barıştan yana olan herkes , yoksul Anadolu ' nun ç ; ocukları , siz polisler , aslında siz de bu barış mü ; cadelesinde en ö ; n saflarda yer almalısınız . Ç ; ü ; nkü ; siz ö ; lü ; yorsunuz , asker ö ; lü ; yor , PKK ' lı militan ö ; lü ; yor . Yoksul olan sizlersiniz . Hepiniz ö ; ldü ; ğü ; nü ; zde sadece timsah gö ; zyaşları akıtıyorlar . O zaman sizin dostunuz da Barış ve Demokrasi Partisi ' dir , ö ; zgü ; rlü ; k mü ; cadelesidir . Hep birlikte ö ; lü ; mlerin ö ; nü ; nde barikat oluşturabilirsek kandan , şiddetten beslenenlerin varlık nedeni de ortadan kalkar . '

Basın aç ; ıklamasının yapıldığı anda polis de ç ; ocuklara şeker dağıttı . Yaklaşık 5 kutu şeker dağıtılırken , ç ; ocuklar şekerleri kapmak iç ; in birbirlerini ezdi . Yoğun gü ; venlik ö ; nlemlerinin alındığı yü ; rü ; yü ; ş ve basın aç ; ıklamasının ardından gruptakiler Belediye Meydanı ' ndan parti binasına kadar yü ; rü ; dü ; kten sonra olaysız bir şekilde dağıldı .

( iHA )