İsrail saldırısında yaralanan Bakırhan: Bir metre yakından karnıma ateş ettiler (Özel)

İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıda yaralanan Mustafa Bakırhan, iki İsrail askeri tarafından 1 metre yakından karnına ateş açı

  İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırıda yaralanan Mustafa Bakırhan , iki İsrail askeri tarafından 1 metre yakından karnına ateş açıldığını söyledi . Bakırhan yaşadığı vahşeti , " Karnımdaki yara kanamaya devam ettiği halde yüz üstü yatırıp plastik kelepçeler taktılar . Botlarla üzerime çıktılar . " sözleriyle özetledi .

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' nde tedavileri süren yaralılar CİHAN ' a o geceyi anlattı . Kıbrıs açıklarındayken İsrail feribotlarının Mavi Marmara gemisini takibe aldıklarını belirtti . Bakırhan , İsrail askerlerinin geminin dünyayla irtibatını kesmek için uyduları vurduğuna dikkat çekti . " Bu da yapacakları vahşetin alt yapısını hazırlamaktı . Yolculara yapılanlardan dünyanın haberlerinin olmasını istemiyorlardı . " diyen Bakırhan , " Gece 23 . 00 ' de İsrail hücum botlarını fark ettik . Uyumadık , sabah ezanı 4 . 00 ' de okunduktan sonra sağdan soldan sayısını veremeyeceğim botlardan taciz edilmeye başladık . " dedi .

Denizden gemiye giremeyince üstten helikopterle inmeye çalıştıklarını anlatan Mustafa Bakırhan , " Herhangi uyarıda bulunmadan , anons yapmadan bizlere sis bombaları , göz yaşartıcı bombalar attılar . Bunlar , sergileyecekleri vahşet için ön haberciydi . Halatlarla asker indirmeye başladılar . Yukarda 40-50 arkadaştık . Biz engel olmaya çalıştık . Çok gelişmiş silahlarını çekerek lazer ışıklı silahlarla bizi taramaya başladılar . Karnımdan 3 kurşun yedim . 1 metrelik mesafeden 2 kişi bana ateş etti . Onlarla göz göze geldik . " bilgilerini verdi .

İlk yaralanan yolculardan biri olduğunu söyleyen Bakırhan , saat 4 . 30 ' dan sabah 8 . 00 ' a kadar İsrail askerlerinin vahşetlerine devam ettiklerini ifade etti . Bakırhan kendisini en çok yaralayan olayı ise şu sözlerle anlattı : " Benim elimi arkadan bağladılar . Yüz üstü yatırıp plastik kelepçeler kattılar . Botlarla üzerime çıktılar . Kanamam devam ettiği halde . 3 -4 saat boyunca helikopterin rüzgarı ve suyu altında hayatımız alt üst oldu . Daha sonra Hayfa ' ya hastaneye götürdüler . "

" 4 YAŞINDAKİ KIZINI BİR DAHA GÖREMEYECEKSİN "

Ameliyattan sonra İsrail polisinin sorguya çektiğini söyleyen Bakırhan , " Delici ateşleyici silahları kullanan bizmişiz gibi bize o noktada suçlamalarda bulundular . Suçlamaları kabul etmedik . Saldırıya maruz kaldığımızı söylediğimizde bana bağırıp çağırdılar . Sen artık bizim elimize kalacaksın , 4 yaşında kızın var , onları bir daha göremeyeceksin diye tehditler savurdular . " ifadelerini kullandı .

Havalimanında Türk sağlık ekiplerini görünce çok mutlu olduğunu belirten Mustafa Bakırhan , Gazze ' ye bir sefer daha olması halinde iyileşip gideceğini söyledi .