Erzurum'da Kız Çocukları Okulsuz Kalmasın Kampanyası

Erzurum Yakutiye İlçe Müftülüğü'nce Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı, 'Kızlar Okulsuz Kalmasın' kampanyasına destek sağlandı.

  İlçe müftülüğüne bağlı personelden alınan yardımlarla 80 kız öğrenciye 40 ' ar YTL yardım verildi . Yardımlar Erzurum Lisesi Konferans Salonunda Erzurum Valisi Sayın Sebahattin Öztürk ' ün de katılığı bir törenle kız öğrencilere dağıtıldı .
Programa Vali öztürk ' ün yanı sıra İl Müftüsü Yakup Arslan , İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak , ve Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik ve çok sayıda davetli katıldı .
Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik , ilçe müftülüğünün kız çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla yaptığı çalışmanın örnek olması gerektiğini söyledi . Kaymakam Çelik , " Din görevlilerimiz , kız çocuklarımızın eğitimine destek olmak amacıyla kendi maaşlarından belli oranda biriktirmişlerdir . Din görevlilerinin kendi görevleri dışında böylesine önemli bir konuya el atmaları önemlidir . Eğitime yaptıkları katkı sebebiyle tüm din görevlilerimizi kutluyorum " dedi .
İlçe Müftüsü Dr . İhsan İlhan isi yaptığı konuşmada , dinimizin kız olsun , erkek olsun ilim öğrenmeyi ve okumayı emrettiğini hatırlattı . İlhan , kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi .
Törende daha sonra Vali Sebahattin Öztürk , Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik ile birlikte kız çocuklarına yardım paraları dağıtıldı .
Törende ayrıca Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine plaket ve hediyeleri Vali Sebahattin Öztürk tarafından verildi .