Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek İle Kahire'de Görüştü

Mısır'a temaslarda bulunmak için gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

  Lavrov , görüşmeden sonra Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebu Geyt ile ortak bir basın toplantısı düzenledi . Düzenlenen basın toplantısında konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Ebu Geyt , görüşmeler çerçevesinde verimli fikir alışverişleri gerçekleştirildiğini ve iki ülke arasındaki bölgesel konuların ele alındığını ifade etti . Geçtiğimiz gün , Lavrov ile uzun bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Geyt , " Çok farklı konuları ele aldık . Dün ve bugünkü görüşmeler özellikle iki konu üzerinde yoğunlaştı . Birincisi
Mısır ve Rusya Federasyonu arasındaki ikili ilişkilerdi . İki ülke arasındaki ilişkiler gayet iyi düzeyde seyrediyor . Siyasi ve ticari konular başta olmak üzere iki ülke arasında çok farklı konularda ortaklıklar yaşanıyor . Rusya tarafı ile görüştüğümüz ikinci konu ise bölgesel konulardır . Bu bağlamda özellikle Filistin davasını değerlendirdik . Gazze ' ye uygulanan ambargonun kaldırılması ve Filistinli taraflar arasındaki uzlaşma konularını ele aldık " dedi .
Lavrov ise Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve Ebu Geyt ile yapmış oldukları görüşmeler esnasında farklı konuları masaya yatırdıklarını belirtti . Lavrov , özellikle geçen yıl Rusya Federasyonu Başkanı Medvedev ' in Mısır ziyareti esnasında iki ülke arasında imzalanan işbirliği anlaşmasını değerlendirdiklerini ifade etti . Bölgesel gelişmeleri de konuştuklarını söyleyen Lavrov , " Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinin tekrar başlatılması konusundaki girişimler ve bu yöndeki gelişmeleri
değerlendirdik . İlk adımı Filistin ' de birliğin sağlanması oluşturuyor . Eğer Filistinli gruplar arasında uzlaşma sağlanamazsa uluslararası girişimlerin şekli değişebilir . Bu da kötü bir sonuç doğuracaktır " şeklinde konuştu .