Özbek: 'Eleştiriler Art Niyetli' Ankara

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Van 3.

  Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ( HSYK ) Başkanvekili Kadir Özbek , Van 3 . Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ' nin İstanbul 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ne atanmasıyla ilgili haberleri , ' Eleştirilerin kaynağında HSYK ' ya karşı oluşturulan art niyet var ' sözleriyle değerlendirdi .
Bir gazetecinin Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ' in tutuklama kararına yapılan itirazı değerlendirecek Ankara 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nin itirazı görüşmek üzere heyet oluşturamadığını anımsatarak , bu konuda bir karar alınıp alınmadığını sorması üzerine Özbek , mevzuat ve uygulama gereği özel yetkili ağır ceza mahkemeleri heyetlerinin atamasını HSYK ' nın yaptığını hatırlattı .
Ankara 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde söz konusu konuyu görüşmek üzere heyet oluşturulamadığını basından öğrendiğini kaydeden Özbek , mahkemeden Kurula ulaşmış resmi bir başvuru olmadığını , başvuru yapılması halinde konuyu görüşeceklerini söyledi .

-HAKİM EKİNCİ ' NİN İSTANBUL ' A ATANMASI-

Kadir Özbek , bir başka soru üzerine , Van 3 . Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ' nin İstanbul 12 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ne atanmasına ilişkin yapılan haberlerin ' HSYK ' yı yıpratmaya ' yönelik olduğunu ileri sürdü .
Ekinci ' nin sağlık sorunları nedeniyle uzun bir süredir İstanbul ' a atanmak için dilekçe verdiğini ve istekte bulunduğunu belirten Özbek , atama kararnamesinin gecikmesi nedeniyle Ekinci ' nin atamasının yapılamadığını , sağlık sorunları göz önünde bulundurularak Adalet Bakanı Sadullah Ergin ' in katılmadığı bir Kurul toplantısında oy birliğiyle Ekinci ' nin geçici yetkiliyle İstanbul ' a görevlendirilmesinin yapıldığını belirtti .
Özbek , ' Eleştirilerin kaynağında HSYK ' ya karşı oluşturulan art niyet var . Bir arkadaşımızın bir yere atanmasının arkasında art niyet aramak ancak böyle bir art niyetin ürünü olabilir ' dedi .

30 . 06 . 2010 11 : 10 : 33