Kabak, Otokent'in çevre yoluyla bağlantı sıkıntısını Ankara'ya aktaracak

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ile yardımcıları Sefa Bingöl, Habib Sünbül ve Ömer Gültekin, Gaziemir'de bulunan İzmir Oto Galericileri Sanayi Si

  AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ile yardımcıları Sefa Bingöl , Habib Sünbül ve Ömer Gültekin , Gaziemir ' de bulunan İzmir Oto Galericileri Sanayi Sitesi ( Otokent ) esnafını ziyaret etti . Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın , üyeler ve esnaflarla biraraya gelerek sıkıntılarını dinleyen Kabak , Otokent ' in çevre yoluyla bağlantısı konusundaki sıkıntıyı , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ' a bizzat aktaracağı sözünü verdi .

Yönetim Kurulu Başkanı Akın , 2 bin 200 esnaflı ikinci el merkezi olan Otokent ' in , 6 . Sanayi Sitesi ile komşu olduğuna vurgu yaparak , " Otokent büyüdükçe sıkıntılarımız da artıyor . 1996 ' da temeli atılan , hiçbir destek olmadan tamamen esnafımızın katkılarıyla tamamlanan Otokent ' te öyle bir noktaya gelindi ki yerel yönetimler bizi sahipsiz bıraktı . En büyük sıkıntımız , çevre yolu bağlantımızın olmaması . Diğer önemli sıkıntımız ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin ruhsatlarımızı vermemesi . Devlette devamlılık esastır . Belediye , hâlâ ruhsat sorumuzu çözmedi . Benden şimdi sığınak istiyor . Bitmiş binanın sığınağını nereye yapayım? 80 milyon dolar yatırım yaptık , bütün kurallara uyduk . Eski Başkan Burhan Özfatura , tek imzayla projemizi onaylamıştı . Sayın Aziz Kocaoğlu da tek imzayla sorunumuzu çözebilir . " dedi .

Esnafın , küçük tüccar ve zanaatkârların toplumun temeli olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Kabak ise Otokent ' in Gaziemir yoluna bağlantısının düzenlenip çevre yoluyla bağlantısının sağlanması gerektiğini belirtti . Yol meselesinin çözümü için Bakan Yıldırım ' la görüşeceğini ifade eden Ömür Kabak , " Bakanımız Yıldırım , tam bir İzmir sevdalısı . Havaalanından adliye sarayına , duble yollara , otoyollardan çevre yoluna kadar ilgileniyor . Köydes ' iyle , Beldes ' iyle hükümetimiz , İzmir ' e 5 milyar liralık yatırım yaptı . Bunun 2 , 5 milyar lirası Ulaştırma Bakanlığımız ' a ait . " şeklinde konuştu .