GESİAD Başkanı Özgün: Ulutek bilişim vadisi olabilir

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Bahadır Özgün, Bilişim Vadisi projesinin Bursa'ya kurulması gerektiğini söyledi.

Sanayi ve Tic

  Genç Sanayici ve İşadamları Derneği ( GESİAD ) Başkanı Bahadır Özgün , Bilişim Vadisi projesinin Bursa ' ya kurulması gerektiğini söyledi .

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ' ün " Bilişim Vadisi Projesi Kocaeli ' nde kurulacak " açıklamasını değerlendiren Özgün , " Bilişim Vadisi eğer İstanbul ' a kurulmayacaksa , en uygun kent Bursa ' dır . " dedi .

Bilişim Vadisi gibi bir projeye Türkiye ' nin ihtiyacının olduğu vurgulayan Özgün , bu projenin Marmara Bölgesi ' nde olması gerektiğini , eğer merkez İstanbul ' da kurulamıyorsa , ikinci sırada düşünülmesi gereken kentin Bursa olması gerektiğini kaydetti . Özgün , " Aslında Uludağ Üniversitesi bünyesindeki , ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi 2005 yılından bu yana aynı hizmeti vermeye çalışıyor . Ancak hukuki düzenlemelere ihtiyaç olduğu kesin . Gerekli düzenlemeler sonrasında ULUTEK Bilişim Vadisi olarak hizmet verebilir . " diye konuştu .

Konuyu Bursa Valisi Şahabettin Harput ' a ilettiklerini belirten Özgün , konuyu Sanayi Bakanlığımızın görüşüne sunmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi .