Bursaspor Başkanı Yazıcı: Bunlar ellerinden gelse Bursaspor'un şampiyonluğunu da dava ederler

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, kulübün 2009 yılında yaptığı genel kurulun mahkeme tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi. Yazıcı, "Ben eminim k

  Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı , kulübün 2009 yılında yaptığı genel kurulun mahkeme tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi . Yazıcı , " Ben eminim ki , bırakın kongreyi , bunlar ellerinde olsa Bursaspor ' un şampiyonluğunu bile dava ederler . " dedi .

Kahve-Beyaz ' da basın mensuplarıyla Şampiyonluk Yemeği ' nde biraraya gelen Yazıcı , şampiyonluk serüvenini anlattı . Başkan seçildiğinde 3 yıl içinde şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturma hedefi ortaya koyduğunu hatırlatan Yazıcı , bu sonucu çok kısa sürede elde ettikleri için mutlu olduğunu söyledi .

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yazıcı , Bursaspor ' un 2009 yılında yaptığı kongrenin mahkeme tarafından iptal edilmesini değerlendirdi . Yazıcı , şöyle konuştu ;

" Bursa ' da seneryolar hep yazılıyor , eksik olmuyor . Yine bir kongre sürecini başlatmak istiyorlar . Mahkeme kararını vermiş . Ben detayını tam bilmiyorum . Ama bundan sonrası çok önemli . Bir birlik beraberlik oluştu . Bir şampiyonluk elde ettik . Buraya gelmek kolay değil . Burada durmak daha zor . Burada Bursaspor ' u seven herkesin daha dikkatli olmasını istiyorum . Eğer Bursaspor bu zirve mücadelesinde devamlılığını sürdürürse , ki bu sene çok önemli , onun için herkesten rica ediyorum . Birilerini sevmeyebilirsiniz ama ben diyorum ki Bursaspor ' u sevin . Bursaspor ' da malesef , Bursaspor ' u karıştırmak isteyen , buradan nemalanmak isteyen insanlar var . Ben eminim ki , bırakın kongreyi , bunlar ellerinde olsa Bursaspor ' un şampiyonluğunu bile dava ederler . Ne diyeyim ki yani . "

KONUŞURSAM ZELZELE OLUR

Başkan Yazıcı , Bursaspor ' da şampiyon olarak bir devrim yaptığı , bunu spor kamuoyundaki ' ayak oyunları , çirkeflikler ' konusunda da birşeyler yapıp tarihe geçmek isteyip istemeyeceği yönündeki bir soruya ise , " Benim bir huyum vardır . Ben geri vitese takmam . Konuşursam artık orda bir çok şey olur . Ben bu güne kadar Bursaspor ' da kavgasız yürütebilirmiyiz diye kendimden çok şey verdim . Ama gün gelip konuştuğum zamanda her halde bir zelzele olur . Konuşmamayı yeğliyorum . " yanıtını verdi .

Şampiyonluk primi konusundaki tartışmalara da değinen Yazcı , ciddi bir şampiyonluk primi vermeleri gerektiğini belirterek , sözlerini şöyle sürdürdü ;

" Bugün birşey açıklamak istiyorum . Bursa çok büyük bir şehir . Sanayisiyle , turizmiyle . Her halde Bursaspor ' un bu kente bir değer kattığını biliyoruz . Şimdi bir kitap hazırladık . Bursaspor ' un nereden nereye geldiğini , şampiyonluk öyküsünü de içine alan bir kitap hazırladık . Bunu bütün Bursa ' ya dağıtacağız . Yani bu şampiyonluk primini Bursa ödemeli diyorum . Herhalde ödeyeceğini de tahmin ediyorum . İşte bazı rakamlar konuşuluyor . Bakın , bir Guiza ' nın bedeli , şampiyonluktan önceki Bursaspor ' un neredeyse tamamıydı . Biz şimdi Şampiyonlar Ligi ' nde oynayacağız . Şampiyonlar Ligi ' nde oynamanın bir bedeli var . Herkes transfer istiyor . Ama bazı şeylerden ağzımız yandı . Hata yapmamak için acele etmiyoruz . "

ÜYE YAPMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Geçen sezon Bursaspor ' un maliye tarafından denetlendiğini dile getiren Yazıcı , çok zor süreçlerden geçtiklerini ancak tribünlere oynamadan iş ürettiklerini kaydetti .

Bursaspor ' un mali durumu hakkında da bilgi veren Yazıcı , " Bursaspor ' un bugün haczi yok , ödemelerini zamanında yapıyor , temlikleri yok , Bursaspor ' un ne kadar iyi yolda olduğunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum . " dedi .

Yazıcı , üyelik konusunda ise bir karar aldıklarını ve üye yapmadıklarını ancak bundan sonra üye kabulüne başlayacaklarını belirtti . Halka açılma konusunun da gündemlerinde olduğunu ancak en iyi zamanı beklediklerini ifade etti . Yazıcı , Bursaspor TV ' nin de şuan para kazanmadığını ancak ileride para kazanacak duruma geleceğini vurguladı

BU KARARA SAYGI DUYMA MECBURİYETİNDE DEĞİLİZ

Bursaspor Kulüp Avukatı Öztürk Yazıcı ise Bursa 1 . Asliye Hukuk Mahkemesi ' nde görülen davada , 9 Haziran 2009 ' da yapılan ve mevcut yönetimin seçildiği olağan genel kurulun tüm sonuçlarıyla iptal edildiğini hatırlatarak , kararı eleştirdi .

' ' Bursaspor Kulübü eski başkanlarından Recep Günay ile kongre üyelerinden Ahmet Toprak ' ın , 75 lira ödememeleri nedeniyle kulüpten ihraç edilmişlerdi . Eğer tüzükte ihraç nedenleri belirtiliyorsa ise burada genel kurulun onayına ihtiyaç yok . Hukuki durum böyle . ' ' diyen Avukat Yazıcı , şöyle konuştu ;

' ' Biz normal şartlarda davanın reddini bekliyorduk . Benim için sıradan bir davaydı . Ama iki dudak arasından çıkan bir karar . Bu dava Danıştay ' da görüşülünceye kadar bu sonucu saygı duyma ihtiyacı hissetmiyorum . Biliyorsunuz , Danıştay , nice kararları iptal etmiş , ders niteliğinde kararlara imza atmıştır . Asıl dava bence bundan sonra başlıyor . "

MAHKEMENİN VERDİĞİ KARAR

Recep Günay ile kongre üyelerinden Ahmet Toprak ' ın genel kurulun iptali istemiyle açtığı dava , Bursa 1 . Asliye Hukuk Mahkemesi ' nde karara bağlandı . Kararda , " Davacıların davasının kabulü ile davalı derneğin 9 Haziran 2009 tarihli genel kurul toplantısının tüm sonuçlarıyla iptaline , karar kesinleştiğinde Türk Medeni Kanunu ' nun 427 . maddesi gereğince derneğe kayyum tayini için tarafların görevli mahkemeye başvuruda muhtariyetlerine dair verilen karar davacı vekili ile davalı vekilinin yüzlerine karşı , Yargıtay yolu açık olmak üzere açıkça okunup , usulen tefhim kılındı . " ifadeleri yer aldı .

Karara , Bursaspor Kulübü ' nün karara 15 gün içinde itiraz hakkının bulunduğu bildirildi .