Nilüfer Belediye Meclisi'nden İsrail'e Kınama, Bursaspor'a Kutlama

Nilüfer Belediye Meclisi, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldıran İsrail'i kınarken, Bursaspor'un şampiyonluk başarısını taçlandırmak için FSM Bulvarı üzerinde anı duvarı oluşturulması yönünde karar aldı

Nilüfer Belediye Meclisi'nden İsrail'e Kınama, Bursaspor'a Kutlama
  Nilüfer Belediye Meclisi , Gazze ' ye insani yardım götüren gemilere saldıran İsrail ' i kınarken , Bursaspor ' un şampiyonluk başarısını taçlandırmak için FSM Bulvarı üzerinde anı duvarı oluşturulması yönünde karar aldı .
Nilüfer Belediye Meclisi ' nin haziran ayı olağan toplantısı Konak Kültür Evi ' nde yapıldı . Belediye Başkanı Mustafa Bozbey , son bir ayda yaşananları değerlendirdi . Bursaspor ' un şampiyonluğunu kutlayan Bozbey , " Bursaspor ' un şampiyon olması bizi çok sevindirdi . Yönetim , teknik heyet ve sporcuları kutlayarak bu gururu bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyorum . Bursa , bu şampiyonluk ile büyük bir ivme kazandı ve marka kent olma yolunda bir adım daha attı . Belki uzun yıllardır Bursa ' da marka kent olma yolunda önemli bir adım atılmazken , Bursaspor bu yolda elde ettiği başarıyla hedefe ulaşmada büyük katkı sağladı . Başarılarının devamını istiyoruz . Biz de bu başarıyı taçlandırmak için bir adım atmak istiyoruz . FSM Bulvarı ' nda Acıbadem Hastanesi köşesinde bulunan taş duvarı , Bursaspor anı duvarı yapacağız . Bu duvara yönetim , teknik heyet ve futbolcuların adını kazıyacağız . Böylece bu başarıya manevi desteğimizi belediye olarak sunmuş olacağız . Bursaspor ' a sahip çıkmak hepimizin görevidir " dedi .
Zonguldak ' ta meydana gelen maden kazası ve son dönemde verilen şehitlerin ailelerine de başsağlığı dileyen Başkan Mustafa Bozbey , İsrail tarafından yapılan kanlı baskına da değindi . İsrail ' in yaptığının insanlık dışı bir uygulama olduğuna işaret eden Bozbey , meclis adına olayı kınadı .
Konuyla ilgili ortak bir önerge hazırlandığını ifade eden Bozbey , " İsrail , Ortadoğu ' da barışı ve umudu tüketmek için çocuk , kadın , sivil demeden imha operasyonunu uzun süredir yürütüyor . Tüm dünyanın gözü önünde insanlık suçu işleniyor . İsrail ' in bu katliamı durdurması için herkes bir şey yapmalı . Göstermelik protestolar yerine saldırıları durdurmaya yönelik somut adımlar atılmalıdır . Bizde , Nilüfer Belediye Meclisi olarak hükümete ve ilgili bakanlıklara , İsrail ' le ortak yürütülen pilot eğitim projelerini tek taraflı olarak feshetme kararı alınmasını teklif ediyoruz " dedi . Konuyla ilgili önerge , Nilüfer Belediye Meclisi ' nde AK Parti grubunun da desteğiyle oy birliğiyle kabul edildi .
Mecliste ayrıca Küçük Sanayi bölgesindeki atölyelerin bahçelerinde bulunan mevcut sundurmaların kapatılarak kullanılmasıyla ilgili madde de gündeme geldi . Oy birliğiyle onaylanan madde gereği 2 bin 200 atölyenin kullanım alanı genişlemiş oldu . Mecliste hazır bulunan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri yıllardır dile getirdikleri meselenin çözüme kavuşmasından dolayı Başkan Bozbey ve meclis üyelerine teşekkür etti .