'Ergenekon' İle İlişkilendirmeye Karşı Çıktı İstanbul

-'ERGENEKON' İLE İLİŞKİLENDİRMEYE KARŞI ÇIKTI İSTANBUL (A.A) - 03.06.2010 - SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞINDA OLDUĞU İDDİA EDİLEN 'DEVRİMCİ KARARGAH -'E

 

- ' ERGENEKON ' İLE İLİŞKİLENDİRMEYE KARŞI ÇIKTI

İSTANBUL ( A . A ) - 03 . 06 . 2010 - Sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddia edilen ' Devrimci Karargah Örgütü ' ne yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 8 ' i tutuklu 18 sanığın yargılanmasına başlandı .

İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ulaş Erdoğan , Barış Kaygın , Murat Akıncılar , Onur Sarıefe , Volkan Karakuş , Cenk Büyükkahraman , Zafer Kaygın ve Gökhan Aydın ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı .

Avrupa Parlamentosu Birleşik Sol Grup üyesi Portekizli Parlamenter Rui Tavares , Cenevre Belediye Başkanı Remy Pagani , İsviçre Vaud Eyalet Parlamentosundan Cean Michal Dolivo ve tutuklu sanıklardan Murad Akıncılar ' ın çalıştığı UNİA Sendikası yöneticileri ve İsviçre İnsan Hakları Birliği üyeleri ile yabancı gazeteciler de duruşmayı izledi .

Duruşmada , sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından savunması sorulan ve ' silahlı terör örgütü elebaşı ' olduğu iddia edilen tutuklu sanık Ulaş Erdoğan , ' Ergenekon ' örgütü ile irtibatlandırılmalarına karşı çıktı .

Erdoğan , emniyet ve savcılıktaki ifadelerini baskı altında verdiğini de öne sürdü .

Gözaltına alındıktan sonra tekme ve yumruklarla dövüldüğünü belirten Erdoğan , polislerin kendisine , ' Sıra bize geldi , Semih ' in intikamını alacağız ' dediklerini ve ' kaldığı eve baskın yapılacağını ' söylediklerini iddia etti .

-BASKIYLA İFADE ALINDIĞI İDDİASI-

Erdoğan , ' Bana ' Özel harekat çıkıyor , baskın yapacak . İstediğimizi yap ' dediler . En sonunda ben de arkadaşlarımı düşündüğüm için kabul ettim ' diye konuştu .

Polislerin , emniyete götürüldükten sonra üzerinde çıkan ya da çıkmayan bütün şeyler için kendilerine imza attırdığını ve kendisine verilen bir metni ezberlemesini istediklerini çalıştıklarını ileri süren Erdoğan , kendisinin ise ' arkadaşlarını görmeden bir şey yapmayacağını ' söylediğini dile getirdi .

Sanık Ulaş Erdoğan , ifadesini şöyle sürdürdü :

' Hücre kameralarından tek tek arkadaşlarımı gösterdiler . Avukat istedim , çeşitli bahanelerle reddettiler . ' Ne istiyorsanız imzalayayım , ama avukatım gelsin ' dedim . Avukat getirilmezse susma hakkımı kullanacağımı söyledim . Halam ve yeğenimle telefonda görüşmüştüm , ' Onları da alırız ' dediler . '

Sanık Erdoğan , gözaltında tutulduğu 3 gün gözlerinin bağlandığını ileri sürerek , karşısına birini oturttuklarını , o kişinin kendisine ' Ergenekon ' bağlantısı ile Beykoz ' daki operasyonda öldürülen Orhan Yılmazkaya ' nın sakladığı öne sürülen silah deposunu sorduğunu ve buna karşılık , Orhan Yılmazkaya ' yı tanımadığını aktardığını dile getirdi .

Gözaltında tutulduğu emniyetten , adliyeye getirileceği sırada bir avukatın geldiğini ve polislerle görüştüğünü anlatan Erdoğan , ' Bu sırada bir polis yanıma geldi ve ' Arkadaşlarının serbest kalmasını istiyorsan savcılıkta da aynı şeyleri söyle ' dedi . Avukat benimle hiç konuşmadı . Ben de arkadaşlarımı düşündüğüm için kabul ettim . Ben tehdidi neden kabul ettim? Geçmişe bakınca bir sürü faili meçhul var . Babam 12 Eylülde hapis yattı ' diye konuştu .

Örgüt elebaşı olduğu iddiasıyla başka bir davadan dolayı aranan ve firari olan Serdar Kaya ' nın babasının arkadaşı olduğunu belirten Erdoğan , ' Hırvatistan ' da , Kaya ile görüştüğü ' yönündeki iddiaları yalanlayarak , mahkeme heyetine kendisine ait pasaporttaki ' Zagrep ' e giriş reddi ' yönündeki kaydı gösterdi .

Ulaş Erdoğan , Hırvatistan ' da Serdar Kaya ile bir görüşme yapmadığını ifade etti .

Adliyede ifade verirken kendisine bir ' Ergenekon ' davası sanığı ve Kartal ' da emekli bir paşa ile görüşüp görüşmediği ' nin sorulduğunu kaydeden Erdoğan , ' Ben 12 Eylül çocuğuyum . Bu Ergenekoncular yüzünden çekmediğimiz sıkıntı kalmadı . Şimdi bizim gibi insanlarla , katillerle beni nasıl yan yana getirebilirler? ' dedi .

Davanın diğer sanıklardan bazılarının böyle bir davanın kendisi yüzünden açıldığı gerekçesiyle küfür ettiğini anlatan Erdoğan , suç duyurusunda bulunacağını ve emniyet ile savcılık ifadelerini de kabul etmediğini dile getirdi .

Mahkeme Başkanı Nurettin Ak ' ın , ' Çalıştığı yerdeki bazı gizli bilgileri dijital ortamda sakladığı yönündeki iddialara ' ilişkin sorusunu da yanıtlayan Erdoğan , iddiayı reddederek , Devrimci Karargah örgütüne de üye olmadığını söyledi .

Diğer sanıkların da savunma yaptığı duruşma , verilen aranın ardından yeniden başladı .

03 . 06 . 2010 17 : 15 : 50