Doğubayazıt Vefa Okuma Salonu öğrencileri, SBS öncesi moral depoladı

Ağrı Doğubayazıt Eğitim Sevenler Derneği (DESDER)'ne bağlı Vefa Okuma Salonu öğrencileri başarılı bir eğitim sezonundan sonra SBS öncesi düzenledikler

  Ağrı Doğubayazıt Eğitim Sevenler Derneği ( DESDER ) ' ne bağlı Vefa Okuma Salonu öğrencileri başarılı bir eğitim sezonundan sonra SBS öncesi düzenledikleri yıl sonu etkinliğiyle stres attı .

Programda , öğrenciler tarafından hazırlanan skeç , türkü ve şiirler büyük beğeni toplarken , vatandaşlar yer yer gözyaşlarını tutamadı . Okuma salonu müdürü Erhan Kaya , yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek , " Bugün hep birlikte bir gülün belgeselini izleyeceğiz . Doğubayazıt ' ta meğer ne fidanlar yetişiyor , ne şehsuvarlar gelişiyor , ne güzellikler var oluyormuş . İzleyeceğiz ve anlayacağız ki , Doğubayazıt sıkıntılı haline terk edilmemiş . Birileri az çok tatlı günler için gayret gösteriyormuş . " dedi . Öğrencilerin yıl boyu çalıştığını ve meyvelerini de az bir zaman sonra toplayacaklarını vurgulayan Kaya , " Bu hasat öncesi streslerini azaltacak , morallerini yükseltecek ve kendilerini halkımıza anlatacaklar . Tabi asıl unutulmayacaklar arasında olan , öğrencilere yön veren , ders veren , destek veren öğretmenlere , yöneticilere ve gönüllüler topluluğuna çok teşekkür ediyoruz . " şeklinde konuştu .

DESDER Başkanı Kenan Demir ise , amaçlarının maddi imkân nedeniyle eğitim fırsatını elde edemeyen başarılı öğrencilere yardımcı olmak istediklerini belirterek , " Hedeflerimiz büyük , eğitimle Doğubayazıt ' ın çehresini değiştireceğimize inanıyoruz . Bizlere bu konuda maddi manevi destek olan eğitim sevenlere ve özellikle Vefa Okuma Salonu ' nda hiçbir karşılık beklemeden , fedakâr ve vefalı öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum . " dedi .

Bu arada geçen sene SBS ' de yüzde 90 başarı gösteren Vefa Okuma Salonu , ilçelerdeki okuma salonları arasında düzenlenen bilgi yarışmasında da birinci olmuştu . Programda , yarışmada başarılı olan öğrencilere de çeyrek altın , öğretmenlere ise çeşitli hediyeler verildi .