Denizli'de beş sektörde kümelenme çalışması başlatıldı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, ilde kümelenme çalışmalarının beş sektörde başlatıldığını söyledi. Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (

  Denizli Valisi Yavuz Erkmen , ilde kümelenme çalışmalarının beş sektörde başlatıldığını söyledi . Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ( DETKİB ) ' nde düzenlenen kümelenme toplantısına Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan , Vali Erkmen , Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin , Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Ziya Güvenç , Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili , DETKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Hüseyin Memişoğlu ile üniversite ve sektörlerin temsilcileri katıldı .

Erkmen , toplantıdan sonra yaptığı değerlendirmede , " Kümelenme çalışması başlatılan sektörler tekstil ve tekstil makineleri , turizm ve hizmet , tarım ve hayvancılık , mermer ve mermer makineleri , jeotermal ve enerjidir . Turizm kümesinde Şeref Karakan , tarımda İbrahim Tefenlili ve Aynes ' ten Mehmet Ali Özkan , mermerde Oda Başkanı Mehmet Çelikkol ve Samet Gündüz , tekstilde Hüseyin Memişoğlu , jeotermal ve enerjide İsmail Edip Yılmazlı , sektörlerin koordinatörleri olarak görevlendirilmiştir . " dedi .

Vali Erkmen , şimdiye kadar Denizli ' de doğal olarak bazı kümelenmeler olduğunun altını çizerek , " Bunları esas amacına uygun şekilde , devletin de çeşitli kurumlarıyla vermiş olduğu desteklerle donatmak suretiyle ilimizde aralarında işbirliği , hem de her bir sektörde kendi hedefleri doğrultusunda işbirliğinin en üst noktaya çıkarılması konusunda güzel bir çalışma olacağı kanaatindeyiz . " diye konuştu .