Silivri'de kaçak kafe-bar ve restoranlar yıkıldı

Silivri sahilinde kaçak ve ruhsatsız şekilde çalıştığı belirlenen işletmeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yakıldı.

İs

  Silivri sahilinde kaçak ve ruhsatsız şekilde çalıştığı belirlenen işletmeler , İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yakıldı .

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ; Silivri kıyı bandında yer alan ve tamamı kaçak ve ruhsatsız olan Zeus Cafe Bar-Restaurant ve Güverte Restaurant zabıta ekiplerince yıkıldığı belirtildi .

Zeus Cafe Bar-Restaurant ' ın yer aldığı yerde , kıyı bandı işgal edildiği gerekçesiyle yıkım 02 Nisan ' da da yıkım işlemi yapıldığı belirtilen açıklamada , İmar Müdürlüğü ' nün 17 Haziran ' da söz konusu alanda tekrar kaçak inşai faaliyetler yapıldığı ve inşaatların restaurant cafe bar olarak işletildiği tespitinin ardından ikinci yıkımın gerçekleştiği ifade edildi .

Açıklamada , " Tespitin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri , 775 sayılı kanunun 18 . maddesi gereğince tamamı kaçak ve ruhsatsız olan yapıların yıkımını bugün sabah saatlerinde gerçekleştirdi . " ifadeleri yer aldı .