Bakan Günay: Halk iradesinin karşısına başka bir gücün çıkmasına meydan vermemeye ihtiyacımız var

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Halkın iradesinin karşısına başka hiç bir gücün çıkmasına meydan vermemeye ihtiyacımız var." dedi.

Bolu'nun

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Halkın iradesinin karşısına başka hiç bir gücün çıkmasına meydan vermemeye ihtiyacımız var." dedi.

Bolu'nun Mengen ilçesinde düzenlenen 26. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ı, Vali İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu milletvekili Fatih Metin, Yüksel Coşkunyürek, Metin Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve diğer yetkililer karşıladı. Günay, festival alanındaki vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Bakan Günay'a, Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından, tarihi aşçılık diploması ve regalya takılarak fahri aşçı ilan edildi.

Günay festivalde yaptığı konuşmada, bütün zorlukları, güçlükleri, engelleri milletimin birliği ve kararlılığı ile geride bırakarak iyi işler yapmaya çalıştıklarını söyledi. Günay, ''Vatanın her köşesinde soframızın bereketi çoğalsın diye, çocuklarımızın hayatı bizim yaşadığımızdan daha iyi olsun diye, esenlik, barış içerisinde, birlik içerisinde, gelişme içerisinde yaşayalım diye gece gündüz uğraşıyoruz.'' dedi.

Türkiye'nin birçok alanda geliştiğini kaydeden Günay şöyle devam etti: ''Türkiye dünyanın 16. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline geldi. Geçen yıl dünyanın önde gelen 10 turizm ülkesinden 9 yılı ekonomik kriz nedeniyle eksi sonuçlarla kapatırken, Allah'a şükürler olsun bir tek Türkiye yılı bir önceki yıla göre artı ile kapattı. Türkiye bugün 26 milyondan fazla 2009 yılının rakamları ile 27 milyon ziyaretçi ağırlıyor. 27 milyon turist ağırlayan dünyanın önde gelen turizm ülkelerinden biri haline geldik. Bu noktada milletin içinden, devletin içinden herkesin çok emeği var, katkısı var. Turizmin bereketini Anadolu'nun içlerine çekmeye çalışıyoruz. Türkiye'ye geçen yıl 27 milyon ziyaretçi geldi. Ama bunun 9 milyonu sadece Antalya'ya geldi. Şimdi istiyoruz ki Antalya'dan içerilere Denizli'ye, Aydın'a, Ankara'ya, Bolu'ya, Safranbolu'ya, Kastamonu'ya, Karadeniz'e, Doğu Anadolu'ya, Güneydoğu Anadolu'ya gelenler Türkiye coğrafyasının başka bölgelerine de yayılsınlar. Turizmin sağladığı istihdam imkânından Anadolu coğrafyasının başka bölgeleri de yararlanabilsin."

"BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR"

Türkiye'nin her alanda çok büyük bir potansiyelinin olduğunu vurgulayan Bakan Günay, ''Bu potansiyel sayesinde geleceğimizi güzelleştirmek için bir şeye ihtiyacımız var. Demokrasinin sürekli ilerleyip kesintisiz devam etmesine. Yani halkın iradesinin karşısına başka hiç bir gücün çıkmasına meydan vermemeye ihtiyacımız var. Cumhuriyetin 100. yılına geldiğimizde Türkiye Atatürk'ün söylediği gibi, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerinde bir devlet olmayı mutlaka başaracaktır. Hedefimizde budur zaten." ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Günay'a konuşmasının ardından, geleneksel olarak yapılan Mengen Pilavı ikram edildi.