Viranşehir Belediye Başkanı Güven'in Tutuklanmasının 25. Haftası

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven'in tutuklanmasının 25

Viranşehir Belediye Başkanı Güven'in Tutuklanmasının 25. Haftası
Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven'in tutuklanmasının 25. haftasında basın açıklaması yapan Genel-İş işyeri temsilcisi Hikmet Burun, son siyasal gelişmeleri ve süreci değerlendirdi.
Viranşehir'de Belediye Başkanı Leyla Güven ve diğer belediye başkanlarının KCK operasyonu kapsamında tutuklanması her hafta olduğu gibi bu hafta da protesto edildi. Belediye önünde yapılan basın açıklamasına Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, Belediye Başkan Yardımcıları, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanı M. Ali Türk, Belediye Meclis üyeleri, BDP ilçe yöneticileri, Eğitim-Sen yöneticileri ve belediye personelleri katıldı. Belediye personelleri adına açıklama yapan Genel-İş işyeri temsilcisi
Hikmet Burun, operasyonların devam ettiğini, sivil vatandaşların öldüğünü, kan ve gözyaşının dinmediğini, bu durumun bütün ülkeyi acıya boğduğunu ve bir an önce son bulması gerektiğini belirtti. Burun, tutuklu bulunan belediye başkanları ve siyasetçilerin derhal serbest bırakılmasını ve barış ortamının sağlanmasını istediklerini belirtti. Basın açıklaması katılımcıların alkışları ile olaysız bir şekilde son buldu.