Parkta liseli genci öldüren zanlıyı 'boyacı polisler' yakaladı

Bursa'da geçtiğimiz ay yeğenini dövdükleri iddiasıyla rastgele ateş ederek Eray Eren isimli öğrenciyi öldüren zanlı, boyacı kılığındaki polislerce yak

Bursa'da geçtiğimiz ay yeğenini dövdükleri iddiasıyla rastgele ateş ederek Eray Eren isimli öğrenciyi öldüren zanlı, boyacı kılığındaki polislerce yakalandı. Musevi asıllı işadamı Nesim Malki'nin cinayetinde de adı geçen zanlının yurtdışına kaçmayı planladığı ortaya çıktı.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Temenyeri Parkı'nda 29 Mayıs Cumartesi akşamı meydana gelen olayda, iddiaya göre kız yüzünden iki grup arasında kavga çıktı. Çevredekiler kavga eden gençleri ayırmaya çalıştı. Bir süre sonra dayak yiyen 13-15 yaşlarındaki yeğeni ile parka gelen 40 yaşlarındaki bir kişi, yeğeninden kendilerini döveni göstermesini istedi. Çocuklar ise kendilerini 17 yaşındaki Ö.A.D.'nin dövdüğünü söyledi. Saldırgan yakaladığı A.D.'i darp etmeye başladı. A.D.'in elinden kaçması üzerine de tabancasını çıkartarak arkasından 2 el ateş etti. Kaçan A.D. yara almadan kurtulurken, parkta oturan ve olayla ilgisi olmayan 17 yaşındaki Eray Eren başından yaralandı. Eren kanlar içinde yere düşerken, saldırgan yeğenini alıp kaçtı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü, zanlının yakalanması için Yalova, Gemlik ve Bursa'da muhtelif adreslere operasyonlar düzenledi. Simitçi ve boyacı kılığına giren Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde bir adresten başka bir adrese gitmek için nakliye kamyonunu kullanan zanlı Muharrem K.'ı yakaladı. Hakkında yakalama kararı bulunduğu için poliste ifadesi alınamayan Muharrem K.'nın yurtdışına kaçmayı planladığı öğrenildi. Muharrem K. emniyet müdürlüğünden çıkışta gazetecilerin "pişman mısın?" sorusunu cevapsız bıraktı.

Emniyet Müdürlüğü'nde suç kaydı bulunan Muharrem K.'nın ismi Musevi asıllı işadamı Nesim Malki cinayetine de karışmış, ancak savcılık Muharrem K. hakkında takipsizlik kararı vermişti.