BBP Genel Başkanı Topçu: Teröre karşı mobil birlikler oluşturulmalı

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, terör örgütüne karşı mücadele edecek mobil birliklerin oluşturulmasını ve idam cezasının yeniden getirilmesini istedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, terör örgütüne karşı mücadele edecek mobil birliklerin oluşturulmasını ve idam cezasının yeniden getirilmesini istedi.

Topçu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Hüseyin Köksal'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Topçu, şehitlerin 73 milyonun bir ve beraber olması için nişan taşları olduğuna işaret ederek, "Antepli Davut diyor ya 'Arkadaşlarımın şehit düştüğü yerde taş kesilirim.' Aynen Davut'un dediği gibi 73 milyon taş kesilmiş vaziyette." dedi.

Terör örgütünün, desteğini ABD, AB ve İsrail'den aldığını öne süren Topçu, "Buraların beslediği ve 73 milyonun üzerine atılmış paçavra, yüreğimizi hançerlemeye devam ediyor." diye konuştu. Topçu, parti olarak devletin bütün kurumlarına 51 sayfalık terörle ilgili rapor sunduklarını ve raporda dile getirdikleri görüşlerin bugün de geçerli olduğunu kaydetti.

Avrupa Birliği müktesebatının acilen durdurulması ve bölücü eşkıyaya sözcülük hakkı veren ikiz yasaların derhal feshedilmesini isteyen Topçu, idam kararının bir an önce milletin vicdanına tekrar sorulması gerektiğini ifade etti. Meclis'teki partilerin bu konu üzerinden siyaset yapmayı bırakarak, çözüm önerisi ortaya koymasını isteyen Topçu, bütün partileri terör karşısında bir araya gelmeye çağırdı. Topçu, teröre maruz kalan ülkelerde milyonlarca kişinin sokaklara dökülerek terörü kınadığına işaret etti.

Terör örgütünün, Avrupa ülkelerinde diasporasının oluştuğunu ifade eden Topçu, dağdaki eşkıyaya maaş bağlanır hale gelindiğini ifade etti. Topçu, idamın TBMM'de MHP, CHP ve AK Parti'nin işbirliği ile idamı yeniden geri getirilmesi için adım atılmasını istedi.

Topçu, Türkiye ile Irak arasında imzalanan 1946 Ankara anlaşmasında, Türkiye'nin Irak'ın içerisine 75 kilometre girebilme imkanı olduğunu hatırlarak, "Türkiye Irak sınırından içeriye girmeli ve Gabar Dağı'nın önünde ovada sınır oluşturmalıdır." diye konuştu.

Terör örgütüne karşı mücadele için mobil birliklerin oluşturulmasını ve terör örgütünü nerede bulursa yok edilmesini isteyen Topçu, Meclis'te kavga görüntüsü vermesinin en fazla terör örgütünü sevindireceğini söyledi. Topçu, şehit cenazelerinde milletin bu işi yediden yetmişe tel'in etmesini, 73 milyonun ayağa kalktığını göstermesi gerektiğini kaydetti.