Demirci'de Sarıçayır Yayla Şenlikleri Düzenlendi

Demirci ilçesine bağlı Mahmutlar beldesinde düzenlenen Sarıçayır Yayla Şenlikleri çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Demirci ilçesine bağlı Mahmutlar Belediyesi tarafından düzenlenen Sarıçayır Yayla Şenliklerine 7'den 70'e herkes ilgi gösterdi. Şenliklere AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Mahmutlar Belediye Başkanı Cahit Çıracı, siyasi parti temsilcileri ile bölge halkı katıldı.
Kiraz Festivali ile birlikte yağlı güreşlerin düzenlendiği şenlikte Demirci İmam Hatip Lisesi Mezunları Mehteran ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. Şenlikte bir konuşma yapan Mahmutlar Belediye Başkanı Cahit Çıracı, "Bu tür etkinliklerin en önemli faydası özellikle dışarıdan bölge halkının dostları ve arkadaşları geliyor. Buradaki akrabalarını, arkadaşlarını görüyor hatıralarını canlandırıyor. Bundan böyle her yıl bu yaylada şenliklerimizi yapacağız" dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de Demirci ve Mahmutlar halkının yorgunluklarını bu yaylada atarak eğlendiğini söyledi. Recai Berber, eğlenirken kirazında tanıtımının yapıldığına dikkat çekti.
Son olarak kürsüye gelen Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin de geleneğin festivale dönüşmesine değinerek şöyle konuştu: "Bu tür etkinlikler bir takım değerlerin tekrar gün yüzüne çıkarılması ise de bir diğer amacı mevcut potansiyelimizin en iyi şekilde değerlendirilmesidir. Bu sadece kiraza mahsus bir değerlendirme değil. Demirci bölgesinin tanıtımı, turizm ve kültürünün tanıtılması ile ilgili çalışmalardan bir tanesi."
Yapılan konuşmaların ardından en iyi kiraz üreticisi yarışmasına geçildi. 37 üreticinin katıldığı yarışmada jüri üyeleri tarafından dereceye giren kirazlar rengi, tadı ve tane tane ölçülerek değerlendirildi. Yapılan yarışmada birinciliği Hilmi Bağcı, Ali Yancar ikinciliği kazandı. Üçüncülüğü Ali Yaraşan, dördüncü Şeref Yaraşan ve beşinciliğe Hasan Balcı adlı üreciler seçildi. Derece alan üreticilere hediyeler verildi.
Şenlik boyunca vatandaşların yoğun ilgiyle izledikleri yağlı güreşlerde ağalığa Nurullah Gültekin seçildi. Yurdun dört bir yanından gelen pehlivanların katıldığı güreşlerde müsabakalar kıran kırana geçti. Müsabakalar sonunda Başpehlivanlığı Enver Erişti, Başaltı Sezen Kahraman, Büyük Ortayı Onur Sever aldı.
(KA-HO-Y)