HÜRSİAD Başkanı Mehmet Taşdemir, İsrail'i kınadı

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Mehmet Taşdemir, hem İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan gemiye saldırısını hem de İskenderu

  Hür Sanayici ve İşadamları Derneği ( HÜRSİAD ) Başkanı Mehmet Taşdemir , hem İsrail ' in Gazze ' ye insani yardım taşıyan gemiye saldırısını hem de İskenderun ' da yaşanan terör olayını kınadı .

HÜRSİAD Başkanı Mehmet Taşdemir , konuyla ilgili yaptığı açıklamada , tamamen insani yardım amaçlı ve sivillerden oluşan yardım organizasyonuna yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ifade etti . Uluslararası sularda sivillere yapılan bu saldırıya dünya kamuoyunun da kayıtsız kalmaması gerektiğini kaydeden Taşdemir , " Bu saldırıyı gerçekleştirenlere uluslararası hukuk çerçevesinde hak ettikleri ceza ve yaptırımların uygulanması gerekmektedir . Yaşanmakta olan bu olaylara devletimizin gerekli cevabı vereceğine olan inancımız tamdır . " dedi .

Taşdemir , Türkiye ' nin terörle mücadelesini en güçlü şekilde , topyekûn bir anlayışla sürdüreceğini belirterek , terör tehdidinin bütünüyle ortadan kaldırılacağını dile getirdi . Taşdemir , şöyle devam etti : " Bu çirkin saldırılar , devletimizin ve milletimizin iradesi ve kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır . Hem bu çirkin saldırıda hem İskenderun ' da şehit vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah ' tan rahmet , yakınlarına başsağlığı diliyoruz . Yaraları vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz . "