Birleşik Sağlık Kurumları Hastanesi Hizmete Girdi

Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) Lara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığını Şevket Sabancı'nın yaptığı Esas Holding'in sağlık alanındaki iştiraki Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) Lara Hastanesi, Antalya'da faaliyete başladı

  Birleşik Sağlık Kurumları ( BSK ) Lara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığını Şevket Sabancı ' nın yaptığı Esas Holding ' in sağlık alanındaki iştiraki Birleşik Sağlık Kurumları ( BSK ) Lara Hastanesi , Antalya ' da faaliyete başladı .
BSK Lara Hastanesi Genel Direktörü Dr . Semih Baykara , 15 gün önce hasta kabulüne başlayan hastanenin büyük ilgi gördüğünü söyledi . Baykara , 4 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu 35 yatak kapasiteli hastanenin hemen arkasındaki alanda ek hastane inşaatına başlandığını belirtti . 10 bin 500 metrekarelik ek binanın yaklaşık üç ayda tamamlanarak hizmete açılmasını hedeflediklerini belirten Baykara , " Bir yıl içinde 10 üzerinde , uzun vadede 20 ' nin üzerinde bir ağ ile Türkiye genelinde hizmet vermek istiyoruz .
Tüm hastanelerde standardizasyon var . Merkezdeki direktörler vasıtayla hastanelerimizde ölçülebilir kriterlerde hizmet verecek bir yapı sağladık . Biyomedikalden bilgi işleme kadar homojen bir yapı var . BSK ' lerin Antalya ' daki hastanesinin Konya ' daki hastanesinden farklı olması mümkün değil . Bu standardizasyon ölçülebilir kriterlere dayandırıldı " dedi .
Türkiye genelinde özel hastanelerin sayısı hızla artarken sağlıkta kurumsallaşma eksiğinin de oluşmaya başladığını anlatan Baykara , şöyle konuştu : " Hastanecilik kurumsal bir yapıdır , ekip çalışmasıdır , maliyeti yüksektir . Bunu kontrol altına almak için çok iyi bir ekip ve sağlam bir kurumsal yapıya ihtiyaç var . Onun içindir ki son dönemde özel sağlık kuruluşlarında birtakım sıkıntılar doğmaya başladı . "