Uşak Üniversitesi'nde Mezuniyet Sevinci

Uşak Üniversitesi'nden 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni ve konser düzenlendi.

  Uşak Üniversitesi ' ne bağlı Eğitim Fakültesi , Fen Edebiyat Fakültesi , Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi , Güzel Sanatlar Fakültesi ile Meslek Yüksek Okulları öğrencileri , 1 Eylül Stadyumu ' nda düzenlenen mezuniyet töreninde diplomalarını aldı . Mezuniyet töreninin ardından üniversiteliler Atiye konseriyle coştu .
Mezuniyet törenine , Uşak Valisi Özdemir Çakacak , Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan , Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan , Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu , Rektör Prof . Dr . Adnan Şişman , Emniyet Müdürü Cafer Şahin , fakülte dekanları , öğretim üyeleri , öğrenciler ile velileri katıldı . Mezuniyet töreninde birincilikle mezun olan öğrencilere Vali Özdemir Çakacak ve diğer protokol üyelerince çeşitli hediyeler verildi .
Mezuniyet töreninde Rektör Prof . Dr . Adnan Şişman , 2009-2010 öğretim yılında 299 öğretim elemanı 10 bin 264 öğrenci mevcutlu Uşak il ve ilçelerindeki fakülte ve yüksekokullarda başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi . Şişman konuşmasında bu yıl 3 bin 66 öğrencinin mezun olduğunu belirterek , " Üniversitemizde 2006 yılından itibaren 7 bin 405 öğrenci mezun oldu . Bu yıl ise 3 bin 66 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz . Genç bir üniversite olarak gençlerimizi heyecanla yetiştirmekte , eğitim öğretim , araştırma , kültür , sanat ve spor faaliyetlerimizi evrensel ve bilimsel normlara göre hizmet etme anlayışı ile sürdürüyoruz . İnsan unsurunu birinci önceliğin verildiği üniversitemizde en önemli hedefimiz öğrencilerimize prestijli mekanlarla dolu bir yaşam alanı haline gelmiş yerleşkemizde üniversite olmanın temel ilkelerinden olan araştırma geleneği ve özgür düşünme kültürünü aşılamaktır . Uşak Üniversitesi kurulduğundan bu yana akademisyen sayımızda yüzde 120 , idari personel sayımızda yüzde 164 oranında artış sağlandı . Fakültelerde yer alan bölüm sayımız 21 ' den 51 ' e , meslek yüksek okullarında ise program sayımız 27 ' den 51 ' e yükseldi " dedi .
Vali Özdemir Çakacak ise mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Uşak ' ın bir üniversite şehir olma yolunda hızla ilerlediğini ifade ederek Türkiye Cumhuriyeti ' nin en büyük zenginliğinin genç bir nüfusa sahip olmasının olduğunu dile getirdi .
Tören sonrası mezun olan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşarken , birlikte kep fırlattı . Mezuniyet töreninin ardından öğrenciler ve aileleri Atiye konseriyle coşkulu anlar yaşadı .