Devlerin İran karşıtı ittifakı çatırdıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İran'a karşı kabul edilen yaptırımların, ABD ve AB tarafından genişletilmesine Rusya'dan çok sert bir tepki geldi.

  Rusya , AB ve ABD ' nin İran ' a BM Gü ; venlik Konseyi ' nde kabul edilen yaptırımların genişletilmesiyle ilgili ç ; alışmasına sert tepki gö ; sterdi .

Rusya Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan aç ; ıklamada , ABD ve AB ' nin yaptırımları genişletme ç ; alışmalarının kabul edilemez olduğu belirtilerek , Rusya ' nın bu konudaki desteğini kaybedebilecekleri uyarısında bulunuldu .

Aç ; ıklamada , ilave yaptırımların İran ' ın nü ; kleer faaliyetleri ve atom bombası elde etmesini engelleme yö ; nü ; ndeki ç ; abalara zarar vereceği uyarısında bulunularak , ' Bize gö ; re birinin kendini bu şekilde Gü ; venlik Konseyi ' nin yerine koyma ç ; abaları kabul edilemez ' denildi .

' SİYASİ KÖ ; RLÜ ; K '
ABD ve AB ' nin bu adımının İran ' ın nü ; kleer programıyla ilgili sorunları en uygun şekilde ç ; ö ; zmek iç ; in geliştirdikleri diyalog ve iletişimi temelden dinamitlediği kaydedilen aç ; ıklamada , ' Aynı hikaye tekrar ve tekrar tekerrü ; r ediyor .

BM Gü ; venlik Konseyi ' nde İran ' ı yaptırımlar yoluyla etkileme konusunda bir uzlaşıya vardığımızda ABD ve AB bu noktada durmuyor ve tam olarak sö ; ylemek gerekirse Rusya ile ortaklıklarına siyasi kö ; rlü ; k sergiliyorlar ' ifadesine yer verildi .

' 6 ' LAR GRUBUNU DA DİNAMİTLİYOR '

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Ryabkov da bugü ; n yaptığı aç ; ıklamada , ' AB ve ABD ' nin bu tip adımlar atmamaları yö ; nü ; ndeki uyarılarımızı dikkate almamasından son derece rahatsızız ' ifadesini kullanmıştı .

BM ö ; nlemleri ö ; tesinde tek taraflı yaptırımların sadece zarar verici olmadığını sö ; yleyen Ryabkov , ' Bu aynı zamanda Gü ; venlik Konseyi ve 6 ' lar Grubu iç ; inde ortak ç ; alışmamızın altını da dinamitliyor ' demişti .

Ryabkov , BM yaptırımlarının S-300 satışlarını da kapsadığı yorumunu yaptıklarını ve dolayısıyla İran ' a bu fü ; ze savunma sistemlerinin satılmayacağını bir kez daha teyit etmişti .

ABD Maliye Bakanlığı ' nın İran ' daki bazı bankalara , şirketlere ve Devrim Muhafızları ü ; yelerine yö ; nelik bazı yaptırımlar uygulanması kararının ardından , AB liderleri de bugü ; n İran ' ın petrol ve gaz sektö ; rü ; ne yö ; nelik yaptırımların sıkılaştırılması konusunda anlaşmaya varmışlardı .

Kaynak : Haber 7