Güzelbahçe Belediyesi işçilerine yüzde 25 zam yapıldı

İzmir'in Güzelbahçe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında üç aydan beri devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. 100 işçiyi kaps

İzmir'in Güzelbahçe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında üç aydan beri devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. 100 işçiyi kapsayan sözleşmeye göre en düşük işçi maaşı 959'dan bin 200 liraya, en yükseği ise bin 330'dan bin 692 liraya yükseldi. Sözleşme gereği işçilerin maaşına ortalama yüzde 25 zam yapılarak, İzmir'deki belediyeler arasında en yüksek orana ulaşıldı.

Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen imza törenine Bulgun, Güzelbahçe Kaymakamı Ekrem Büyükata, Belediye Başkanı Mustafa İnce, Belediye-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Cemal Küpeli, CHP İzmir İl Başkanı Ekrem, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, belediye meclis üeleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda işçi katıldı.

Törende pilav ve lokma yendikten sonra konuşmalara geçildi. Başkan İnce, kadrolu ve memur çalışanların dışında sendikalı olmayan yaklaşık 100 işçileri olduğunu belirterek, "Bana bugün kadro versinler, hepsini alır ve sendikalı yaparım. Taşeronlaşmaya karşı olan bir sosyal demokrat belediye başkanıyım. İzin verirlerse taşeronu hep birlikte buradan sileriz." dedi. Belediye-İş Şube Başkanı Cemal Küpeli ise İzmir'de bu zamana kadar yaptıkları toplu sözleşmeler içinde en iyisinin bu olduğunu söyledi.

Sözleşmeyle birlikte pazar günü çalışan bir işçi, dört yevmiye alacak. Ağır işlerde çalışanların maaşına 180 lira eklenecek. Yılda iki defa yarım maaş sendika ikramiyesi kazanan işçiler, 165 lira yakacak ve günlük 10 lira yemek yardımı alacak. Evlenme ve doğum yardımlarında yarımşar maaş ikramiye verilecek. Vefatı halinde ailesine 8 bin lira ödenecek. Afette mağdur olan belediye işçisine 3 bin 500 lira yardım edilecek. İlköğretim, lise veya üniversitede çocukları okuyanlara eğitim yardımı verilecek. Ayrıca yılda beş dega erzak yardımı alacak olan işçilerden hanımlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ücretli izinli sayılacak.