Prefabrik mescitleri yetmeyen Romanlar, cami yaptırıyor

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Turanlar Mahallesi'nde Roman vatandaşlar tarafından yaptırılan Mescidi Aksa Camii'nin temeli törenle atıldı.

Hendek T

  Sakarya ' nın Hendek ilçesinde Turanlar Mahallesi ' nde Roman vatandaşlar tarafından yaptırılan Mescidi Aksa Camii ' nin temeli törenle atıldı .

Hendek Turanlar Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şenol Holat ve dernek üyelerinin düzenlediği temel atma törenine Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan , Belediye Başkanı Ali İnci , Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan , Hendek İlçe Müftüsü Şükrü Balkan , İlçe Emniyet Müdürü Kadir Erdem , Turanlar Mahalle Muhtarı Aydın Demir ve mahalleliler katıldı .

Marmara Bölgesi Din Görevlileri Arası Kuran-ı Kerim ' i Güzel Okuma Yarışması ' nda birinci olan Hendek Merkez Camii müezzini Recep Yasan tarafından okunan Kur ' an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Hendek Müftüsü Şükrü Balkan , 9 yıl önce prefabrik mescit yapılan mahalleye bugün betonarme caminin temelini atmaktan mutluluk duyduklarını söyledi .

Balkan " Özellikle buna mahalle halkının ön ayak olması bizim için daha büyük bir mutluluk . Bizde üzerimize düşeni yapacağız . Ben burada özellikle bizden desteğini esirgemeyen Başkanımız Sayın Ali İnci ' ye teşekkür ederken yapılacak olan camimize destek vereceğini de sizlere iletmek isterim . " diye konuştu .

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de Turanlar Mahallesi sakinlerinin yaptığı girişimden dolayı tebrik etti . İnci şöyle konuştu : " Allah niyetlerinizi kabul etsin . Mahcup olmadan tamamlanması nasip olur inşallah . Roman kardeşlerimiz bize burada gayret edildiğinde başarılamaz olarak görülen birçok şeyin başarılacağını gösterdiler . Yaptığımız konutları en güzel şekilde kullanıyorlar , hepsi çalışıyor , üretiyor ve öğreniyorlar . Ben burada ilçe kaymakamımıza , il müftümüze ve ilçe müftümüze teşekkür ediyorum . Hep birlikte gayret ederek Ramazan ayında inşallah camimizi tamamlayarak burada teravih kılacağız . "

İl Müftüsü Sinan Cihan da , yaptığı konuşmada , " Allah kişinin niyetini bilir . Niyetlerini kendisi için yapanlara her türlü kolaylığı ihsan eyler . " diyerek Hz . Muhammed ( sav ) ' in bir sözüne atfen , " Siz niyetinizi Allah için yapın . Niyetiniz cami yapmak olur da yapamazsanız bir , yaparsanız 10 sevap alırsınız , İnşallah tamamına erdirmeyi nasip etti . Allah sizlerin dualarını kabul eylesin . İl müftülüğü olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın . " diye konuştu .

Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan da temeli atılan caminin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti . Kaymakam Ayhan ' ın konuşmasının ardından dualarla temele ilk harç döküldü .

Dernek Başkanı Şenol Holat , camilerinin isminin Mescidi Aksa Camii olacağını , tabanı 220 metre kare olan caminin 2 kat olarak inşa edileceğini sözlerine ekledi .