Başmüzakereci Bağış:CHP halkın kararından korkarak Anayasa Mahkemesi'ne gitti

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, anayasa değişiklik paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran CHP'yi eleştirdi. CHP'nin halkın k

  Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , anayasa değişiklik paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi ' ne başvuran CHP ' yi eleştirdi . CHP ' nin halkın kararından korkan bir yaklaşımla Anayasa Mahkemesi ' ne başvurarak değişikliği engellemeye kalktığını belirten Bağış , referandumda halkın kararına sunulacak olan paketin AB standartlarında olduğunu söyledi . Avrupalılar tarafından anlaşılan paketin muhalefet tarafından anlaşılamadığını kaydetti .

Bağış , AK Parti İzmir Teşkilatı ' nı ziyaret etti . Bağış , İl Başkanı Ömür Kabak , İzmir milletvekilleri Tuğrul Yemişçi ve Taha Aksoy ile basın toplantısı düzenledi . Türkiye ' de demokrasi , AB standartları ve çağdaşlık isteyenlerin ortaya çıktığını anlatan Bağış , " Kendi vatandaşının , kendi halkının karar vermesini engellemek için yargıya sığınmaya çalışmak , demokraside acizlikten başka bir şey değildir . 12 Eylül tarihinde tarih yeniden yazılacak . " diye konuştu .

AK Parti ' nin her zaman Türkiye ' nin Atatürk ' ün hedef gösterdiği , çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için öncülük yaptığını kaydeden Egemen Bağış , bu hedefe ulaşmak için , AB sürecinin en önemli araç olduğu kanısında olduklarını aktararak , bununu için AB sürecine en çok sahip çıkan parti olduklarını anlattı .

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ' ın Cumhuriyet tarihinde AB sürecine en çok sahip çıkan başbakan olduğunun altını çizen Bağış , " Başbakanımız kadar AB konusunda ülkemizin ilerlemesi konusunda uykusuz kalan olmamıştır . Başbakanımız kadar AB ülkelerine giden olmamıştır . En son Anayasa değişiklik paketinin görüşüldüğü TBMM , Türkiye ' de AB standartlarında bir Anayasaya kavuşmamız , gerçekten demokratik , laik , sosyal bir hukuk devleti olabilmemiz için , hukukun üstünlüğünü bütün vatandaşlarının eşit bir şekilde yaşatan bir ülke olmamızı sağlayacak Anayasa değişiklik paketine sahip çıkan AK parti olmuştur . Bunu engellemek için meclisteki bütün partiler tek yürek olmuştur . " dedi .

" İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ METROYU YAPAMIYORSA MERKEZİ HÜKÜMET OLARAK BAKALIM "

Toplantıda bir gazetecinin sorusuyla tamamlanamayan İzmir Metrosu konusu da gündeme geldi . 2005 yılında yeni temeli atılan metro inşaatı 2007 ' de biteceğinin ilan edilmesine karşın henüz tamamlanmadı . Türkiye ' nin bir çok konuda AB standartlarını yakalaması için atması gereken adımların olduğunu , bunlardan bir tanesinin de ulaşım olduğunu anlatan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış , bu tür sıkıntıların yaşandığı yerlerde de hep aynı zihniyetle karşılaştıklarının altını çizdi . Üniversite oyunlarında da benzer bir anlayışla karşılaştıklarını ifade eden Bağış , " İzmir Büyükşehir belediyesi metroyu yapamayacağını söylüyorsa , merkezi hükümet olarak bakalım , değerlendirelim . İzmir Büyükşehir bunun altından kalkamıyor diye İzmir ' i de mağdur etmeyiz . İzmir ' in derdi bizim derdimiz , mutluluğu da bizim mutluluğumuzdur . " ifadelerini kullandı .

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ' nu da eleştiren Bağış , İzmir ' e gelişlerinde kendisini hiçbir zaman karşılamadığını ve programlarına katılmadığını vurguladı . İzmir ' e Türkiye Cumhuriyeti ' nın bir bakanı olarak geldiğini hatırlatan Bağış , şöyle konuştu : " İzmir ' in Büyükşehir Belediye başkanı daha hiçbir gelişimde beni karşılama nezaketinde bulunmadı , programlarıma katılma nezaketinde bulunmadı . Gene de kendisinin AB sürecinde bizlerden bir beklentisi varsa , ben kendisinin nezaketsizliğine rağmen her türlü katkıyı göstermeye hazırım . "