Alaşehir'de, Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi

Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açmış olduğu kurslarda, yıl içerisinde el emeği göz nuru ile yapılan birbirinden güzel ürünler, yıl sonu sergisinde ilçe halkının beğenisine sunuldu.

  Serginin açılışına Kaymakam Musa Uslan , İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Tığ ve vatandaşlar katıldı . Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü Azim Kökten , " Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ' müzce 2009 - 2010 öğretim yılında Giyim Üretim Teknolojisi , El Sanatları Teknolojisi , Seramik ve Cam Teknolojisi Alanlarında kurslar açtık . 2009 - 2010 öğretim yılında 366 adet kurs açtık . Bu kurslarımızdan 8 bin 482 vatandaşımız yararlandı . Kurslarımızı merkez binamızda , İlçemiz okullarında , ilçemiz cezaevinde , er eğitim alayında , 6 kasabamızda ve 14 köyümüzde gerçekleştirdik . 65 ayrı branşta 366 kurs açtık . Bu kurslarımızda 3 kadrolu 12 kadrosuz ücretli usta öğretici , 165 ücretli öğretmenlerle faaliyetlerimizi sürdürdük . " dedi
İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Tığ , Halk Eğitim Merkezleri ' nin tarihinden bilgiler vererek , " Atatürk ' e ' Başöğretmen ' ünvanı verilmesiyle birlikte cumhuriyet döneminde halk eğitimi başlamıştır . Daha sonra Halk Evleri ile devam ederek günümüzde Halk Eğitim Merkezleri ile devam etmektedir . Halk eğitimi 7 ' den 77 ' ye herkesi kapsamaktadır ve sınırsızdır . Halk Eğitim sayesinde bir çok özel yeteneklerde ortaya çıkmaktadır . Bu tür sosyal etkinlikler sürecektir . " dedi .
Serginin açılışını yapan Kaymakam Musa Uslan , Halk Eğitim ' in halkın her türlü eğitimi görebildiği , herkese açık bir üniversite olduğunu söyledi . Halk Eğitim ' de kursların taleplere göre açıldığını beliten Uslan , " Halk eğitimde sistemli bir eğitim değil , talebe göre sistem seçilir . Biz de halkımızın isteği doğrultusunda kurslar açmaya çalışıyoruz . dedi .
Serginin açılışında Ahmet Altan Anadolu Lisesi Halk Oyunları Öğretmeni Menekşe Kavrulmuş ' un hazırladığı folklor ekibi gösterilerini sundu . Balerinler gösterileriyle büyük alkış aldılar .