Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Şenocak: Memurların sorunlarıyla ilgili ciddi adımlar atıldı

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, gerek Anayasa Paketi'nde gerekse 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Değişikliği Tasarısı'nda mem

  Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak , gerek Anayasa Paketi ' nde gerekse 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Değişikliği Tasarısı ' nda memurların sorunlarıyla ilgili ciddi adımlar atıldığını belirtti .

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı ' nda ' Liderlik Semineri ' düzenlendi . Toplantıya , İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak , Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran , ilçe başkanları ve çok sayıda eğitimci katıldı .

Toplantının açılışında konuşan Abdurrahim Şenocak , sendika olarak yapılan çalışmaların sonuç vermeye başladığını görmekten memnun olduklarını belirtti . Şenocak , şöyle dedi :

" Ortaya koyduğumuz çalışmalar sonucunda bugün , gerek Anayasa Paketi ' nde gerekse 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Değişikliği Tasarısında memurların sorunlarıyla ilgili ciddi adımlar atılmaktadır . Değişiklik teklifinde yer alan maddelerin bir kısmı , 2008 ve 2009 yılı toplu görüşmelerinde mutabakat altına alınan hususları içermektedir . Çocuk sayısına getirilen sınırın kaldırılması , hafta sonu izin alınmadan il dışına çıkış yasağının kaldırılması , emekli harcırahlarının 500 TL ' den 750 TL ' ye çıkarılması , engellilere nöbet muafiyeti getirilmesi , toplu görüşme priminin 3 ayda bir 30 TL olmak üzere yeniden verilecek olması , evlilik ve vefat izinlerinin genişletilmesi , doğumda babalık izni , hasta yakınlarının refakat izni , babaya doğumda mazeret izni verilmesi , KİT personeline sendikalı olma hakkı verilmesi , disiplin cezalarına yapılacak itirazlarla ilgili düzenleme daha önce yaptığımız çalışmaların sonucunda ortaya konulmuştur . "

Öte yandan , konuyla ilgili olarak çeşitli eleştirilerin de bulunduğunu ifade eden Başkan Şenocak , genel merkezin konuyu derinlemesine incelediğini ifade etti . Şenocak , " Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu , hazırlanan değişiklik taslağının tamamına yönelik çalışmalarının sürdüğünü kaydetti . Eğitim-Bir-Sen olarak toplu görüşmelerde imza altına alınan hususların gerçekleştirilmek istenmesi sebebiyle teşekkürlerimizi , diğer hususlara yönelik de eleştiri ve önerilerimizi içeren bir çalışma içindeyiz . " şeklinde konuştu .

Abdurrahim Şenocak ' ın açıklamalarının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran ' Liderlik ' konulu seminer verdi . Görsel öğelerle liderlerin özelliğine değinen Baran , seminerde şunları söyledi :

" Liderlik konusunda en önemli hususlardan bir tanesi olumlu düşünmektir . Beynimize zarar veren negatif düşüncelerden arınarak sürekli olarak hem kendimiz hem de etrafımızdakiler için olumlu düşünceler beslemeliyiz . Etrafımıza her zaman pozitif enerji yaymalıyız , bunun için yüzümüzde her zaman tebessüm olmalıdır . Liderlerin diğer bir yönü de eleştirilere olgunlukla karşılık vermektir . Ayrıca , ekip ruhu oluşturarak takım çalışması yapmak bir liderde olmazsa olmaz özelliklerdendir . Bir başka güç kaynağı ise liderin teknik bilgi ve beceri üstünlüğüdür . "