Dünya Kupası 2010 Güney Afrika-Meksika maçından ilk goller

2010 Dünya Kupası'nın açılış maçında evsahibi Güney Afrika, Meksika ile 1-1 berabere kaldı. Güney Afrika 54. dakikada öne geçse de, Meksika maçın 78. dakikasında Marquez'le eşitliği yakalamayı başardı.

Güney Afrika 1 - 1 Meksika
Goller: Tshabalala (54') / Marquez (78')

2010 Dünya Kupası'nın açılış maçında evsahibi Güney Afrika ile Meksika 1-1 berabere kaldı. Güney Afrika'nın bir topu maçın 90. dakikasında direkten döndü.

MAÇIN ÖZETİ VE GÖRÜNTÜLERİ

Meksika iyi başladı

Johannesburg Soccer City Stadyumu'nun dolu tribünleri önüne oynanan karşılaşmaya iyi başlayan taraf Meksika oldu. Özellikle sol kanatta Aguilar, göbekte ise Giovani Dos Santos'la tehlikeli olan Meksika'nın henüz 2. dakikada yarattığı pozisyondan sonuç gelmezken Güney Afrika 20. dakikadan itibaren oyunu dengeye getirdi.

Golsüz ilk yarı

Buna rağmen daha tehlikeli atakları geliştiren takım yine de Meksika oldu. Meksika 32. dakikada Franco'yla net bir pozisyonu kaçırırken, karşılaşmanın 38. dakikasında Vela'nın attığı gol doğru bir ofsayt kararıyla iptal edildi. Güney Afrika'nın maçta bulduğu tek net pozisyonda ise, 44. dakikada Mphela, Tshabalala'nın ortasına bir saniye geç kalınca maçın ilk yarısı golsüz sonuçlandı.

İlk gol Tshabalala'dan

Maçın ikinci yarısında ise Güney Afrika kendini göstermeye başladı. Akıllı hücum planları olan Parreira'nın takımı 54. dakikada orta sahadan atılan şahane pasla savunmanın arkasına sarkan Tshabalala, sol çaprazda kaleyi görür görmez sol ayağıyla yaradana sığınıp uzak köşenin doksanına astı topu.

Bu golün hemen sonrasında Dos Santos'un kişisel çabasıyla gole yaklaşan Meksika, kalan dakikalarda ise vuvuzela sesleri arasında büyülenmişçesine durakaldı. Güney Afrika savunmasını hiç rahatsız edemeyen Meksika'nın aksine Güney Afrika, Modise'yle gole yakın pozisyonlara girdi.

Marquez eşitledi

Ancak 76. dakikada bir duran top sonrası Marquez'i arka direkte unutan G.Afrika savunması faturayı ağır ödedi ve Barcelonalı futbolcu yakın mesafeden yaptığı vuruşla maça dengeyi getirdi. Kalan dakikalarda ise Güney Afrika'nın Mphela'yla bulduğu pozisyona direk engel olunca, Dünya Kupası'nın ilk karşılaşması 1-1 sona erdi.

A Grubu'nun ikinci maçında bu akşam saat 21:30'da Fransa ile Uruguay karşı karşıya gelecek.

MAÇTAN NOTLAR


Bursaspor'un talip olduğu Mokoena sahadaydı

Bursaspor'un talip olduğu Güney Afrikalı savunma oyuncusu Aaron Mokoena, maçta ilk 11'de oynadı. 30 yaşındaki Portsmouthlu futbolcu,

Giovani ilk 11 oynadı

Galatasaray'dan tanıdığımız genç yıldız Giovani Dos Santos, maçın en etkili isimlerinden biriydi. İlk yarıda takımının ataklarını sürükleyen genç yıldızın 56. dakikadaki nefis şutunu da G.Afrika kalecisi Khune kurtardı.

Genç Özbek hakem

Maçın 33 yaşındaki Özbek hakemi Ravshan Irmatov, 1934 yılından beri bir Dünya Kupası açılış maçına atanan en genç hakem oldu. Irmatov maçta önemli bir hata yapmazken, ilk yarıda Meksika'nın golünde yardımcı hakemin kaldırdığı ofsayt bayrağı doğruydu.

Meksika daha yaşlı

Meksika tarihinin en yaşlı ilk 11'iyle sahadaydı. Meksika'nın yaş ortalaması 28 iken, Güney Afrika'nın yaş ortalaması ise 26,5 oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

2' Aguilar sağ kanattan ortaladı, kaleci Khune'nin sektirdiği topa Dos Santos istediği gibi vuramadı.

17' Güney Afrika'nın ilk organize atağında Tschabalala düşürülmüş gibi yaptı. Serbest vuruşu kullanan Pienaar topu dışarı attı.

32' KHUNE GOLÜ ÖNLEDİ! Vela ceza sahasının hemen dışından şahane bir pas attı onsekize, vaziyeti sezen Khune hemen Franco'ya koştu. Buna rağmen vuruşunu yapan Franco'nun topunu Khune kurtardı. Maçın o ana kadarki en net pozisyonuydu.

38' MEKSİKA GOLÜ ATTI AMA OFSAYT! Meksika'nın gençleri göbekten akın akın geldi yine. Vela topu taşıdı, onsekiz çaprazında dar açıdan Dos Santos vurdu, top kornere çıktı. Kornerden doğan pozisyonda atılan gol ise doğru bir ofsayt kararıyla iptal edildi.

44' GÜNEY AFRİKA GOLE YAKLAŞTI. Sol kanattan inen Tshabalala şahane bir orta çıkardı, Mphela bir saniye önce hareketlense onsekizden golünü yazacaktı.

İKİNCİ YARI:

54' GOOOLLLLLLLLL!!! TSHABALALA ATTI!!! Orta sahadan atılan şahane pasla savunmanın arkasına sarkan Tshabalala, sol çaprazda kaleyi görür görmez sol ayağıyla yaradana sığınıp uzak köşenin doksanına astı topu.


56' DOS SANTOS KHUNE'YE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ! Sağ kanattan ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla mermi gibi bir şut çıkardı Dos Santos ama kaleci Khune nefis plonjonla önledi bu vuruşu.

70' MODISE KAÇIRDI! Yine şahane bir ara pas Pienaar'dan. Modise savunmanın arkasına sarktı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak son anda yapabildiği zayıf vuruşu kalesini terk eden Perez kurtardı.

76' GOOLLLL!! MARQUEZ ATTI, SKOR EŞİTLENDİ! Korner sonrası yeniden ceza sahasına ortalanan topta, arka direkte bomboş kalan Marquez'in yakın mesafeden vuruşu ağlara gitti ve maçta skor 1-1 oldu.

90' MEKSİKA'YI DİREK KURTARDI! Yine savunmanın arkasına atılan bir top, bu kez Mphela çaprazdan ceza sahasına girdi, dar açıdan yaptığı vuruş direğe çarpıp dışarıya gitti.Goal