Çukurova Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Çukurova Üniversitesi 2010 yılı mezunları için düzenlenen diploma töreni, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Stadyumu'nda gerçekleştirilen diploma töreninde konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Çukurova Üniversitesi'nden mezun olmanın ayrıcalık olduğunu belirtti. Akınoğlu, "Atatürk gibi tüm dünyanın kıskandığı bir liderimiz olduğu için ne mutlu bizlere. Gençlerimize, kendileriyle gurur duyduğumuzu, kendilerine ülkenin geleceği için çok güvendiğimizi belirtmek istiyorum. Çukurova Üniversitesi mezunları, ülkesine, kendi insanımıza şartlar ne olursa olsun sahip
çıkacak ve yararlı olacaktır. Yurt ve vatan sevginiz, çalışma gücünüz, kendi insanımızı yoksulluktan kurtarma azminiz Atatürk'ün iradesi ve gücü kadar büyük olsun. Çukurova Üniversitesi'nde size verilen eğitim, sadece bir başlangıçtır. Ülkemiz, kendi insanımız, büyükleriniz, sizleri yetiştiren aileleriniz, getireceğiniz daha aydınlık günleri sizlerden bekliyor. Bunları en iyi şekilde yapacağınıza, yürekten inanıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diploma ve başarı belgeleri verildi. Plaketlerin verildiği esnada bir öğrenci, Rektör Akınoğlu'na elini uzatmayarak rektöre zor anlar yaşattı. Öğrenci, Akınoğlu'nun elini uzattığını farkettiği halde rektöre karşılık vermedi. Rektör Akınoğlu ise uzattığı elini birleştirerek çekmek zorunda kaldı.
Daha sonra fakültelerde dereceye giren öğrenciler, yaş kütüğüne isimlerini çaktı. Tören boyunca keplerini havaya fırlatan öğrenciler, unutamayacakları bir gece yaşadılar. Diploma töreni, Türk Halk Müziği konseriyle son buldu.
(HÜS-EA-Y)