ÇÜ Rektörü Akınoğlu: Üniversitelerin siyasi ve inanç çekişmelerinden uzak tutulmaması derin bir endişe ve üzüntü meydana getiriyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2010 yılı mezunları için diploma töreni düzenlendi. ÇÜ Stad'ında gerçekleşen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Alper Akıno

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2010 yılı mezunları için diploma töreni düzenlendi. ÇÜ Stad'ında gerçekleşen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bu yıl 5 bin mezun verdiklerini söyledi.

Kendilerinin yıllar önce tattığı mezuniyet heyecanı bugün öğrencilerinin yaşadığını belirten Akınoğlu, "Meslek hayatına başlayacağınız bu ilk günlerde ÇÜ mezunu olmakla ne kadar gurur duyarsanız duyun yeridir. Bütün mezunlarımıza, ülkemize hizmet için hoş geldiniz diyorum." dedi.

Toplumun mezun gençlerden çok şey beklediğini ifade eden Akınoğlu, "Atatürk gençliği olarak kendi insanımızı en kısa süredi çağdaş medeniyet seviyesine getirmek temel amacınız olmalıdır." diye konuştu.

Anayasa'nın 130. maddesinin "Öngörülen çağdaş eğitim, bilimsel ve idari özerkliğe sahip yüksek öğretim kurumları ile mümkün olabilir." şeklinde olduğuna işaret eden Akınoğlu, üniversitelerin siyasi ve inanç çekişmelerinden uzak tutulmamasının, derin bir endişe ve üzüntü meydana getirdiğini vurguladı.

İnsana yapılan yatrımın çok pahalı, önemli ve en uzun vadeli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Akınoğlu, zahmeti büyük ve sabır isteyen bu işin hedefi ilerlemek olan toplumlarca asla gözardı edilmediğini dile getirdi. Akınoğlu, şunları söyledi: "Öğrencilerimizin aileleri, her türlü takdirin üzerinde çocuklarını yetiştirdiler. Ailelerimizi kutluyor ve saygı ile selamlıyorum. Türkiye'nin çağdaş ülkeler arasında yer almasında üniversitemize de büyük sorumluluklar düşmektedir. ÇÜ kurulduğu 1973 yılından itibaren bugüne kadar geçen 37 yıllık sürede ülkemizin hizmetine 100 binden fazla mezun vermiştir. Bu yıl da aynı şekilde nitelikli insan gücüne binlerce genci katmanın sevinci içerisindeyiz."

Öğrenciler adına konuşan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Mustafa Savrun ise 4 yıl önce büyük bir gururla adım attıkları üniversitede yılların çok çabuk geçtiğini belirtti. Başlangıçların güzel, bitişlerin zor olduğunu anlatan Savrun, acı tatlı anılarla bir dönemi geride bıraktıklarını ve gelecek için umutla yeni bir sayfa açtıklarını söyledi. Dünyada sınırların kaldırıldığını ve gelişen ulaşım yöntemleriyle uzakların daha yakın hale geldiğine işaret eden Savrun, "Bu gelişmeler sonucunda dünya devletleri arasında ticari ve kültürel bir çok alışveriş olmaktadır. Bir dünya ülkesi olabilmek teknoloji ve ekonomik alanlarda elde edilen başarılarla mümkündür. Bunu yapmak ise iyi yetiştirilmiş, kaliteli eğitim almış bizlerin sayesinde olacaktır." şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde geçiş töreninde mezunlar stadı dolduran ailelerini selamladı. CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mahmut Çakır ile öğretim üyelerinin katıldığı törende fakülte, yüksekokul ve meslek okullarında ilk üç dereceye giren mezunlara diploma, plaket ve ödülleri verildi. Ayrıca dönem birincileri yaş kütüğe plaket çaktı. Türk Halk Müziği Konseri ile renklenen merasimin sonunda diplomalarını alan öğrenciler mezuniyet sevincini keplerini havaya atarak kutladı.